profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks Zviedrijas WRC izcīna pārliecinošu uzvaru, Sesks/Caune JWRC klasē sestie

Go4speed 17.02.2019 - 12:57 Tanaks Zviedrijas WRC izcīna pārliecinošu uzvaru, Sesks/Caune JWRC klasē sestie
Foto: TGR WRC

Zviedrijā noslēdzies pasaules rallija čempionāta otrais posms. Pēc trīs dienām līderis bija Ots Tanaks, kuram otrajā dienā izdevās apsteigt somu Tēmu Suninenu, kurš sestdienas desmitajā posmā ielidoja kupenā un zaudēja daudz laika. Otro vietu pēc trīs dienām dalīja Andreas Mikelsens un Esapeka Lapi, kuri Tanakam zaudēja 54,5 sekundes. Cieši viņiem sekoja Tjerī Noivils (+56,8).


Foto: Michelin Motorsport

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic trīs posmi. Lielisks rīts padevās Lapi, kuram izdevās pakāpties uz otro vietu, kamēr trešais bija Noivils. Pirms izšķirošā posma Tanaks, kurš brauca piesardzīgi un lieki neriskēja, Lapi apsteidza par 48,8 sekundēm. Tikmēr Lapi par 4,4 sekundēm bija priekšā Noivilam. ''Maza kļūda, bet man nav nekādu iespēju. Cīnos ar mašīnas vadāmību kā velns. Nevaru neko labāk izdarīt,” tā pēc finiša teica Noivils.


Foto: Hyundai Motorsport

Noslēdzošajā posmā pārliecinoši ātrākais bija Ots Tanaks, tādējādi paņemot ''visu banku'' - maksimālo punktu skaitu par uzvaru un maksimālos punktus par uzvaru Power Stage. Otrais sīvā cīņā palika Lapi, bet trešais - Noivils. Kopvērtējumā tagad līderis ir Tanaks (47), kuram seko Noivils (40) un Ožjē (41).

RC2 klasē, kurā sportisti brauc ar R5 klases auto, līderis pēc trīs dienām bija Ole Kristians Veibijs, taču tikai 12 sekundes viņam zaudēja soms Jari Hutunens, kurš bija ļoti ātrs. Ilgu laiku otrais bija Johans Kristofersons, taču 12.posmā Pasaules RX čempions kļūdījās un iebrauca kupenā, zaudējot daudz laika. Pēc trīs dienām Johans bija sestais, priekšā Nikolajam Grjazinam.


Nikolajs Grjazins

Noslēdzošās dienas otrajā posmā avarēja Hutunens, kurš tobrīd bija otrais. Tas uz otro vietu ļāva pakāpties Ostbergam, kamēr Grjazins bija sestais. Uzvaru finišā svinēja Veibijs, aiz sevis atstājot Madsu Ostbergu, kuram uzvara WRC2 PRO klasē. Trešais Emīls Lindholms, bet sestais - Nikolajs Grjazins, kuram savukārt WRC2 klasē - piektā vieta. Jāatzīmē, ka WRC2 klasē visu goda pjedestālu aizņēma piloti, kuri brauca ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnām.


Ole Kristians Veibijs. Foto: Gregory Timmerman

Junior WRC klasē Mārtiņš Sesks / Krišjānis Caune pēc otrās dienas neveiksmes dienu iesāka atrodoties 10.vietā, taču pabeidza dienu jau septītajā pozīcijā. Diemžēl nepaveicās tā brīža kopvērtējuma līderim Denisam Redstromam, kurš 13.posmā noskrēja no ceļa un zaudēja daudz laika. Dienu pagājušā gada Zviedrijas JWRC uzvarētājs noslēdza devītajā vietā. Tikmēr līderis bija Seska pagājušā gada komandas biedrs Toms Kristensons.


Foto: Martins Sesks Rally

Ātrs noslēdzošajā dienā bija Sesks, kurš pēc 18.posma pakāpās uz sesto vietu. Tikmēr līderi vairs netrakoja un brauca piesardzīgi. Finišā uzvaru izcīnīja Kristensons, bet Sesks/Caune izcīnīja sesto vietu.

Nākamais WRC posms no 7. - 10.martam notiks Meksikā.
 
Rallija rezultāti:

RC2 klases rezultāti:


JWRC klases rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png