profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks kļūst par jauno Zviedrijas WRC līderi, Sesks/Caune sāk lieliski

Go4speed 15.02.2019 - 12:19 Tanaks kļūst par jauno Zviedrijas WRC līderi, Sesks/Caune sāk lieliski
Ots Tanaks. Foto: wrc.com

Aizvadīti Zviedrijas WRC rallija otrās dienas pirmie trīs ātrumposmi. Lai arī gaisa temperatūra bija virs 0 grādiem, vadošajiem braucējiem ceļa segums bija ļoti labs – sniegs un ledus, taču ar katru nākamo braucēju trase palika “netīrāka”, tāpēc braucēji atzina, ka otrais aplis būs ļoti smags un neprognozējams (pirms otrā apļa pa šiem ceļiem vēl notiks vietējais rallijs).

Uzrādot ātrākos laikus divos no trīs posmiem, līderis pēc rīta sekcijas ir Ots Tanaks, kuram 5,5 sekundes zaudē Tēmu Suninens, bet 5,6 sekundes atpaliek Jari-Mati Latvala. Jāatzīmē, ka vairāki braucēji pirmajos posmos gan sagriezās, gan ieskrēja kupenās, bet somu zvaigzne Markuss Gronholms ceturtajā posmā avarēja.



WRC2 klasē līderis ir Ole Kristians Veibijs, kuram 18 sekundes zaudē Pasaules RX čempions Johans Kristofersons. Neveiksmīgs starts padevās Kallem Rovanperam, kurš trešajā posmā iesēdās kupenā un zaudēja divarpus minūtes. Tikmēr Somijas čempions Eriks Pietarinens uzmeta kūleni, bet viņš spēja sasniegt finišu un turpināt ralliju. Nikolajs Grjazins pēc četriem posmiem R5 klasē ieņem astoto vietu. “Mēs zinām, kur varam braukt ātrāk,” tā Grjazins, piebilstot, ka rīta posmos braucis piesardzīgi un lieki neriskējis.


Mads Ostbergs

Tikmēr lielisks sākums Junior WRC klasē padevies Mārtiņam Seskam un Krišjānim Caunem, kuri bija līderi pēc trīs ātrumposmiem, bet ceturtajā posmā ekipāža klases līderim zaudēja 22 sekundes un kopvērtējumā atkrita uz otro vietu. Jāatzīmē, ka dienas otrajā posmā Sesks sagriezās un bija spiests dot atpakaļgaitā.

Pēc servisa parka sportistiem būs jāveic jau no rīta veiktie trīs ātrumposmi.

Kopvērtējums:


WRC2 kopvērtējums:



JWRC kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png