profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Starp Makinenu un FIA izvēršas asa vārdu apmaiņa

Go4speed 30.01.2019 - 14:36 Starp Makinenu un FIA izvēršas asa vārdu apmaiņa
Īvs Meitons un Tomijs Makinens. Foto: wrc.com

Montekarlo WRC rallija otrajā dienā pirmais no rīta trīs ātrumposmiem tika atcelts, jo tobrīd tajā posmā atradās daudz skatītāju, no kuriem daži bija sastājušies bīstamās vietās. No rīta visi vadošie sportisti izvēlējās riepas rīta sekcijai, un tieši šim pirmajam posmam tika pievērsta lielākā uzmanība, jo šajā dopā bija sniegs un ledus.

"Toyota" komanda riepu izvēli veica par labu tieši atceltajam ātrumposmam, kurā tā cerēja sasniegt labākos rezultātus, daļēji upurējot laiku dienas otrajā un trešajā ātrumposmā. Taču šis lēmums atcelt pirmo posmu ļoti saniknoja "Toyota" komandas bosu Tomiju Makinenu, jo šī posma atcelšana Tanakam vēlāk maksāja divas pozīcijas, jo igaunis no pirmās vietas atkrita uz trešo.


Foto: Vítek Paldus

"Gribētu, lai organizatori atceltu visus trīs rīta ātrumposmus," iesāk Tomijs Makinens. "Mūsu stratēģija bija balstīta uz sniegumu visos šajos ātrumposmos kopumā, taču beigās mēs pazaudējām vadību, un neviens par to neuzņemas atbildību. FIA neinteresē, kādi rezultāti būs sezonas beigās, bet, kas notiks, ja tieši šī iemesla dēļ mēs zaudēsim uzvaru čempionātā? Šis ir vienīgais rallijs pasaulē, kur ir skaidri jāsaprot, kādas sekas var radīt tas, ja tiek atcelts kāds ātrumposms. Piemēram, Zviedrijas rallijā tam nebūtu nekādas nozīmes, jo visi startē ar vienādām riepām. FIA un sacensību organizatori nemaz nesaprot, ka esam Montekarlo rallijā, kur šāds lēmums ietekmē visu apli. Gada beigās neviens neuzņemsies atbildību - ne šī rallija organizatori, ne FIA."

''Tā bija organizatoru vaina, ka viņi atļāva tik daudz skatītājiem noparkot savas automašīnas ātrumposmā. Un tas nav godīgi, ka FIA drošības delegāte Mišela Mutona izbrauc cauri posmam 15 minūtes pirms pirmā auto starta un beigās pasaka, ka rallijs te nevar notikt. Neviens nesaprot kopējo situāciju,'' pikts bija Makinens.

Tikmēr Ožjē piekrita šim FIA lēmumam atcelt ātrumposmu. “Tas bija pareizais lēmums atcelt rīta ātrumposmu. Protams, mēs bijām vīlušies, ka tā notika, taču, redzot to cilvēku skaitu un tās novietotās automašīnas trases malā, tur nebija iespējams braukt.” Arī Kriss Mīke piebilda, ka, braucot cauri posmam pārbrauciena režīmā, netālu no finiša atklātā laukā esot bijuši apmēram 5000 fanu.


Foto: Lukasz Mikulski

Taču FIA aizsargāja savu pozīciju un bija neizpratnē par šādu Makinena rīcību. ''Esmu diezgan pārsteigts par šādiem agresīviem komentāriem. Tas nav profesionāli būt tik agresīvam pret organizatoriem un FIA,'' saka FIA rallija direktors Īvs Meitons. ''Makinens zina, cik grūti ir vadīt skatītājus un cik svarīga ir drošība. Drošība ir pirmais mērķis nākotnē. Mēs zinām, ka WRC ātrumposmi ir organizēti vairākos cēlienos, kur tev jāizvēlas riepas vairāk nekā uz vienu ātrumposmu. Tā ir daļa no spēles, kur tu dažreiz vari uzvarēt, bet dažreiz zaudēt. Viss atkarīgs no tavas izvēles. Nedomāju, ka tas būtu pareizs lēmums atcelt visus trīs posmus. Šis rallijs ir unikāls ar to, ka šeit var notikt neparedzamas lietas. Saprotu, ka tas ir viņa darbs, lai komanda un piloti uzvar čempionātu, bet viņam ir jāsaprot arī globālais skatījums uz čempionātu kopumā.''

Rallija rezultāti:
1. FRA Ogier S.
Citroën C3 WRC  
03:21:15.9
2. BEL Neuville T. Hyundai i20 WRC  
+2.2
3. EST Tänak Ott
Toyota Yaris WRC
+2:15.2
4. FRA Loeb Sébastien Hyundai i20 WRC
+2:28.2
5. FIN Latvala J.
Toyota Yaris WRC
+2:29.9
6. GBR Meeke Kris
Toyota Yaris WRC
+5:36.2
7. GBR Greensmith Gus Ford Fiesta R5
+13:04.6
8. FRA Bonato Yoann
Citroën C3 R5
+13:56.5
9. FRA Sarrazin S.
Hyundai i20 R5
+14:06.8
10. FRA Fourmaux Adrien  
Ford Fiesta R5
+16:03.4

Kopvērtējums:
1. FRA Ogier S.
Citroën C3 WRC  
29
2. BEL Neuville T. 
Hyundai i20 WRC 
21
3. EST Tänak Ott Toyota Yaris WRC   17
4. GBR Meeke Kris Toyota Yaris WRC 
13
5. FRA Loeb Sébastien 
Hyundai i20 WRC  12
6. FIN Latvala J. Toyota Yaris WRC  10

Kopvērtējums ražotāju ieskaitē:
1. Hyundai Shell Mobis WRT 30                        
2. Citroën Total WRT 25                        
2.
Toyota Gazoo Racing WRT 
25                        
4. M-Sport Ford WRT 14                        

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png