profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc aizraujošas Montekarlo WRC rallija otrās dienas līderis Ožjē, Tanakam neveiksme

Go4speed 25.01.2019 - 18:42 Pēc aizraujošas Montekarlo WRC rallija otrās dienas līderis Ožjē, Tanakam neveiksme
Sebastjans Ožjē

Aizvadīta Montekarlo WRC rallija otrā diena, kurā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Ņemot vērā, ka dienas pirmajā posmā bija gan ledus, gan sniegs, vairums braucēju izvēlējās startēt ar riepām, kurām bija radzes, taču vēlāk šis posms tika atcelts, jo tā beigās bija ļoti daudz skatītāju, no kuriem vairums atradās bīstamās vietās.

Līdz ar to sportistiem rīta sesijā bija jāveic tikai divi posmi, kuri, savukārt, nebija klāti ar sniegu un ledu. Dienas otrajā posmā  ātrākais bija Sebastjans Lēbs, kuram bija savādāka riepu stratēģija (Lēbs bija izvēlējies tikai divas riepas ar radzēm, kamēr vairums izvēlējās četras riepas ar radzēm). Pussekundi Lēbam zaudēja Tjerī Noivils, bet Sebastjans Ožjē atpalika 11 sekundes. ''Žēl, ka atcēla dienas pirmo posmu. Mums šis posms ar radžu riepām nebija labs,” tā Ožjē.

Foto: Hyundai Motorsport

Piekto posmu visātrāk veica Ožjē, kurš kopvērtējumā pakāpās uz otro vietu, 3,4 sekundes zaudējot Noivilam. Tikmēr pirmās dienas līderis Tanaks pēc rīta sekcijas bija atkritis uz trešo vietu (+16,9). ''Viltīgs ātrumposms. Savas riepas iznīcinājām dienas otrajā posmā, bet šajā posmā bija ledus,” saka Tanaks. Tikmēr uz ceturto vietu no astotās pozīcijas pakāpās Lēbs.

Pēc servisa parka pilotiem atkārtoti bija jāveic rīta ātrumposmi. Sestajā posmā ātrākos laikus uzrādīja Ožjē un Latvala, kā arī Mikelsens. Ātrs bija arī Kriss Mīke, kurš kopvērtējumā no devītās vietas spēja pakāpties uz sesto pozīciju. Tikmēr neveiksmīgs posms Esapekam Lapi, kurš pamanījās sabojāt mašīnas priekšējo kreiso piekari, finišā zaudējot gandrīz divas minūtes. Jāatzīmē, ka sestajā posmā ļoti ātrs bija Kalle Rovanpera (7.v. absolūti), kurš pamanījās apsteigt arī Lēbu, kurš, savukārt, atzina, ka šīs riepas nebija piemērotas šim posmam.

Ots Tanaks

Diemžēl septītais posms nebija veiksmīgs Tanakam un Mīkem, kuri abi pārsita riepas, tādējādi zaudējot daudz laika. Tanaks kopvērtējumā atkrita uz septīto, bet Mīke – uz astoto vietu. Tikmēr ļoti ātrs bija pieredzējušais Lēbs, kuram šajā posmā bija pareizās riepas. Lēbs par 4,4 sekundēm apsteidza Elfinu Evansu, bet Ožjē atpalika deviņas sekundes.

Pirms dienas noslēdzošā posma līderis bija Ožjē, kuram sekoja Noivils (+14.0) un Lēbs (+1:15.5).

Noslēdzošajā posmā ātrs bija Noivils, kuram šoreiz bija piemērotas riepas ātrumposmam. 7,2 sekundes viņam zaudēja Tanaks.


Gūs Grīnsmits. Foto: Honza Froněk

Līdz ar to kopvērtējumā līderis pēc divām dienām ir Ožjē, kuram tikai divas sekundes zaudē Noivils. Lēbs ir atkritis uz piekto vietu, taču rezultāti no trešās līdz piektajai vietai ir ļoti blīvi. RC2 klasē līderis ir Gūs Grīnsmits, kuram tikai 6,6 sekundes zaudē Huans Bonato. Ja ņemtu vērā tikai šodienas rezultātus, tad starp R5 klases braucējiem ātrākais būtu Rovanpera.

Rallija trešajā dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi (93 km).

Rallija rezultāti:
1. FRA Ogier S.
Citroën C3 WRC  
01:37:17.3
2. BEL Neuville T.
Hyundai i20 WRC  
+2.0
3. NOR Mikkelsen A. Hyundai i20 WRC
+1:17.7
4. FIN Latvala J.
Toyota Yaris WRC
+1:25.1
5. FRA Loeb Sébastien Hyundai i20 WRC
+1:25.9
6. GBR Evans Elfyn
Ford Fiesta WRC
+1:47.5
7. EST Tänak Ott
Toyota Yaris WRC
+2:34.9
8. GBR Meeke Kris
Toyota Yaris WRC
+5:33.0
9. GBR Greensmith Gus 
Ford Fiesta R5
+7:00.1
10. FRA Bonato Yoann 
Citroën C3 R5
+7:06.7

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png