profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks plāno startēt WRC2 čempionātā

Go4speed 07.01.2019 - 12:25 Lukjaņuks plāno startēt WRC2 čempionātā
Foto: Lina Arnautova

Par 2018.gada Eiropas rallija čempioniem (ERČ) pirmo reizi kļuva krievu braucēji Aleksejs Lukjaņuks ar stūrmani Alekseju Arnautovu. Lukjaņuks ERČ startē kopš 2015.gada. 2017.gadā sportists piedzīvoja vairākas neveiksmes, kas sezonas kopvērtējumā viņam deva vien ceturto vietu, taču 2018.gadā Lukjaņuks bija ātrs un stabils, kas beigās viņam divus posmus pirms sezonas beigām jau ļāva kļūt par čempionu.

Šosezon viens no Lukjaņuka sīvākajiem konkurentiem Nikolajs Grjazins startēs WRC2 ieskaitē. To pašu plāno arī Aleksejs Lukjaņuks, taču šobrīd sportists cīnās ar nepieciešamā budžeta nodrošināšanu. Pirms kāda laika sportists sniedza interviju, atskatoties gan uz aizvadīto sezonu, gan ieskicējot nākotnes plānus. Lūk, pāris sportista atziņas no minētās intervijas.


Foto: Josef Petrů

Kādi ir jūsu 2019.gada sezonas plāni?
Mēs turpinām strādāt pie tā, lai šogad varētu startēt jau pasaules rallija čempionātā WRC2 klasē. Ceru, ka mūsu iepriekšējie rezultāti ļaus piesaistīt lielāku sponsoru uzmanību, kas savukārt mums ļautu turpināt spert nākamo soli un startēt WRC2. Šis seriāls un arī WRC rallijs kopumā attīstās un ar katru gadu paliek aizvien populārāks. Mēs turpināsim strādāt pie 2018.gada programmas. Ir daži varianti, bet pagaidām trūkst līdzekļu, taču darīsim visu, lai startētu WRC2 klasē.

Ja būtu iespēja, vai spētu sastādīt konkurenci līdzšinējiem WRC līderiem?
Ja būtu desmit gadus jaunāks, tad, iespējams, bet tagad tas būtu grūti izdarāms, jo neesmu vairs jauns. Ir vajadzīga liela pieredze, lai cīnītos ar vadošajiem WRC pilotiem, taču pirmajā sezonā to nav iespējams sasniegt. Mums arī nav tādu ambīciju, bet ceram, ka mēs vēl kaut ko varēsim parādīt un kādu pārsteigt (domāts par WRC2).

Vai nav plāna startēt rallijkrosā vai šosejas sacensībās?
Es varu tikai paņemt savu veco BMW un nedaudz izbraukt (smaida). Mums nav līdzekļu kaut kādiem eksperimentiem. Mums ir sava programma ar sponsoriem, kuru arī soli pa solim pildām. Pagaidām koncentrējamies tikai rallijam, bet, protams, ja būs piedāvājumi, tad labprāt izmēģinātu spēkus arī kādās citās disciplīnās. Pagaidām daudz variantu nav.


Foto: Lina Arnautova

Jūs daudzus iepriecināt ar savu skaisto braukšanas stilu. Kā jums izdevās to visu salikt kopā un beigās kļūt par čempioniem?
Ir dažāda veida sportisti – vieni, kuri cīnās par kausiem un medaļām, un otri, kuriem vienkārši patīk sports. Esmu no tiem, kuram patīk ātri vadīt automašīnu. Ar katru reizi, kā braucu, gribu to darīt ātrāk un ātrāk, un braukt uz robežas. Ja skatāmies uz 2017.gadu, tad mums arī tur bija vairāki lieliski ralliji, taču kaut kur pietrūka veiksme, pieredze, pievīla tehnika. Šogad viss salikās kopā un mēs kļuvām par čempioniem.

Cik liels budžets būtu nepieciešams startam WRC2?
2018.gada ERČ sezona mums izmaksāja apmēram 400 000 eiro. Lai startētu WRC2 un cīnītos par vadošajām vietām, būtu nepieciešams apmēram viens miljons eiro. Summas lielas, tāpēc gribu teikt lielu paldies sponsoriem, kuri atbalsta mūs vienkāršus puišus. Aiz mums nestāv turīgi vecāki, tāpēc redzēsim, kā mums veiksies.

Arī pirmdienas rītā sportists portālam Go4speed atzina, ka pagaidām grūti sokās ar līdzekļu piesaistīšanu jaunajai sezonai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png