profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Talantīgie somu rallija braucēji startēs pasaules rallija čempionātā

Go4speed 06.01.2019 - 16:28 Talantīgie somu rallija braucēji startēs pasaules rallija čempionātā
Emils Lindholms pie Gronholma komandas jaunās ''Volkswagen Polo GTI R5''

Kā ziņo somu mediji, tad vadošie somu rallija braucēji šogad startēs pasaules rallija čempionātā (WRC).

Kļuvis zināms, ka 2018.gada Somijas rallija čempions, 25 gadus vecais Eriks Pietarinens ar TGS Worldwide komandas ''Skoda Fabia R5'' startēs 4-6 WRC2 posmos. Zināms, ka sportists noteikti startēs Zviedrijas un Somijas WRC posmos. Tieši pagājušā gada Somijas WRC Pietarinens lika par sevi runāt visskaļāk, būdams pārliecinoši ātrākais starp visiem R5 klases braucējiem. Tāpat šis somu sportists Igaunijas ''Shell Helix Rally Estonia'' izcīnīja ceturto vietu, piekāpjoties vien trīs WRC pilotiem.


Eriks Pietarinens. Foto: Edgars Leonovs

Tāpat zināms, ka Somijas rallija vicečempions, 22 gadus vecais Emils Lindholms ar Markusa Gronholma GRX komandas ''Volkswagen Polo GTI R5'' startēs Somijas čempionātā, kā arī vismaz divos WRC2 posmos – Zviedrijā un Somijā.

''Šis līgums tapa tikai pateicoties Lindholma rezultātiem. Ticu viņa spējām ar VW pacīnīties par labu rezultātu un uzvarām. Gan pilotam, gan mašīnai ir liels potenciāls. Lindholms aizvadīja ļoti labu pagājušo sezonu, uzrādot ātrākos laikus gandrīz katrās sacensībās. Un, kas pats svarīgākais, tad viņa ātrums sezonas beigās visu laiku pieauga, bet kļūdas, kas piemīt jauniem braucējiem, samazinājās,'' saka Markuss Gronholms.


Foto: Rafal Roguski

Priecīgs par doto iespēju bija arī Lindholms. ''Šis ir kārtējais lielais solis uz priekšu manā karjeras attīstībā – ar top līmeņa auto un lielisku menedžmenta komandu. Gribu pateikt paldies Gronholmam un viņa komandai par doto iespēju,'' saka Emils Lindholms.

Jāatzīmē, ka ''Škoda Motorsport'' komandas pilots Kalle Rovanpera Montekarlo WRC posmā startēs ar TGS Worldwide komandas automašīnu, jo ''Škoda Motorsport'' šajā posmā nestartēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png