profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Raugoties no amatieru viedokļa, pāriešana uz Citroen varētu būt slikts lēmums

Go4speed 06.11.2018 - 18:49 Lapi: Raugoties no amatieru viedokļa, pāriešana uz Citroen varētu būt slikts lēmums
Esapeka Lapi

Nākamajā sezonā somu sportists Esapeka Lapi pārstāvēs ''Citroen'' rūpnīcas komandu. Lai arī Lapi šobrīd pārstāv spēcīgo ''Toyota'' vienību, kas ražotāju ieskaitē ieņem pirmo vietu, Lapi nolēmis pāriet uz ''Citroen'', lai kopā ar Sebastjanu Ožjē parādītu ''Citroen'' patieso potenciālu, ko Spānijas WRC jau apliecināja Sebastjans Lēbs.

Lai arī ''Citroën C3 WRC'' ir konkurētspējīgs auto, šogad franču autoražotājs WRC ir uzvarējis tikai vienā rallijā. ''Uzskatu, ka jaunajam ''Citroën C3 WRC'' ir milzīgs potenciāls. Komanda pēdējos sešos mēnešos ir progresējusi, taču uzskatu, ka vēl var uzlabot šo auto. Ticu, ka auto var būt vēl labāks, un tieši tāpēc man patīk izaicinājumi – pierādīt, ka auto patiesībā nav tik slikts,” stāsta 2014.gada ''Rally Liepāja'' uzvarētājs Esapeka Lapi.


Esapeka Lapi

27 gadus vecais Lapi piekrīt, ka aiziet no komandas, kas šobrīd ražotāju ieskaitē ir pirmajā vietā, uz vienību, kas kopvērtējumā nav starp līderiem, varētu būt risks. ''Raugoties no amatieru viedokļa, pāriešana uz ''Citroen'' varētu būt slikts lēmums, jo viņi noteikti domā – kāda velna pēc man vajadzīgs šāds risks, jo ''Toyota'' ir vadībā, bet ''Citroen'' ir pēdējie. Jā, protams, zināms risks pastāv, taču nedomāju, ka tas risks ir tik liels. Ticu par 100%, ka viss būs kārtībā. Šī nav slikta mašīna. Varbūt dažos posmos šī auto braucējus ir piemeklējušas neveiksmes un mazas kļūdas, kas arī sagrāva komandas centienus.”

Tāpat Lapi atzina, ka ir priecīgs, ka viņa komandas biedrs būs Ožjē, no kura varēs mācīties. ''Esmu šo to iemācījies no Jari-Mati Latvalas un Ota Tanaka, bet nākamgad man būs iespēja mācīties no Ožjē. Pēc tam, ja man izdosies visu salikt kopā, būšu veiksmīgs pilots. Šī man atkal būs iespēja iemācīties jaunus paņēmienus,'' tā Lapi, kurš posmu pirms sezonas beigām ieņem ceturto vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png