profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Portāls: Mīke atgriezīsies WRC un pievienosies Toyota

Go4speed 10.10.2018 - 14:33 Portāls: Mīke atgriezīsies WRC un pievienosies Toyota
Foto: Citroen Racing

Kā ziņo portāli autosport.com un Motorsport News, tad Kriss Mīke, kurš šajās brīvdienās startēs Leģendu rallijā, ir panācis vienošanos par atgriešanos pasaules rallija čempionātā, kur sportists 2019.gada sezonā pārstāvēs ''Toyota'' vienību.

''Toyota'' savu oficiālo paziņojumu, visticamāk, paziņos nākamnedēļ. Tas varētu notikt pēc tam, kad ''Citroen'' 18.oktobrī paziņošot par to, ka tās sastāvā līdzās Sebastjanam Ožjē startēs soms Esapeka Lapi, kurš šogad pārstāv ''Toyota'' vienību. Līdz ar to Mīke kļūs par komandas biedru Otam Tanakam un Jari-Mati Latvalam, kurš turpināšot braukt ''Toyota'' vienībā.


Foto: Toyota Gazoo Racing WRC

Komandas vadītājs Tomijs Makinens plašākus komentārus nesniedz, taču soms atzina, ka viņa redzeslokā bija gan Kriss Mīke, gan Kreigs Brīns. ''Viņiem abiem ir potenciāls. Ja mēs skatāmies reāli, tad nav daudz variantu braucēju tirgū, ja mēs gribam cīnīties par ražotāju kausu. Mēs gatavojamies iespējamām izmaiņām komandas sastāvā, tāpēc izskatām iespējamās kandidatūras. Mums ir labas iespējas, taču pagaidām neko vairāk nevaru teikt. Šobrīd pie šī jautājuma strādājam ar Japānas pusi,'' saka Tomijs Makinens.

Jāatzīmē, ka nesen Kreigs Brīns apstiprināja, ka viņam esot līgums ar rūpnīcas komandu uz 2019.gada sezonu. ''Tas ir labi, ka man nākamsezon būs auto, ar ko braukt WRC čempionātā. Rūpnīcas auto. Šobrīd viss norit pareizajā virzienā.”

''Tā nav mana izvēle un mans lēmums, taču Mīke ir ātrs braucējs. Mēs to visi zinām. Domāju, ka mums būtu spēcīgs sastāvs,'' tā Ots Tanaks.


Foto: @World

Līdz šim Mīke WRC čempionātā bija uzvarējis piecos WRC posmos. Taču šogad pēc pāris avārijām, no kurām dažās bija ļoti smagas, komanda nolēma atlaist Mīki. ''Vienošanās ar Mīki ir panākta. Mēs zinām, ka viņš dosies uz Somiju (Uz Makinena komandas bāzi). Trīs ātri braucēji, kur visi var uzvarēt jebkurā rallijā - šis ''Toyota'' komandai būs aizraujošs periods,'' tā portālam autosport.com atzina kāds drošs avots.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png