profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Citroen' boss: Šī bija smagākā avārija, ko esmu redzējis (VIDEO)

Go4speed 23.05.2018 - 00:39 'Citroen' boss: Šī bija smagākā avārija, ko esmu redzējis (VIDEO)
Foto: wrc.com

Portugāles WRC rallijā smagu avāriju piedzīvoja Kriss Mīke, kurš 12.posmā lielā ātrumā nobrauca no ceļa un ielidoja kokos. Pirmie uzņemtie kadri no helikoptera bija biedējoši, jo auto bija iznīcināts, taču, par laimi, Kriss Mīke un Pols Neigls paši izkļuva no sasistās automašīnas un sportisti smagas traumas neguva.

Kā vēlāk atzina Kriss Mīke, tad tajā ātrajā līkumā viņš par vēlu iegrieza, kā rezultātā auto saslīdēja un avarēja. ''Sekas avārijai bija nopietnas, jo ielidojām kokos. Auto cieta pamatīgi, taču gribu teikt paldies ''Citroen'' par uzbūvētu tik izturīgu automašīnu. Tas izklausīsies dīvaini, taču mēs uz priekšu varam raudzīties ar pozitīvām domām. Jā, man noteikti pieder jau rekords, tā sakot, taču man tiešām bija jautri braukt. Sajūtas bija lieliskas. Kamēr mēs no šī posma punktu vietā ņemam līdzi sāpes un sasitumus, man joprojām ir pozitīvas sajūtas par C3 WRC automašīnu uz grants seguma. Šoreiz tā bija mana kļūda, taču mēs ejam tālāk,” tā Kriss Mīke.


Foto: wrc.com

Tikmēr “Citroen” boss Pjērs Budars atzina, ka ''Citroen'' mašīnas izturība izglāba sportistu dzīvības. ''Mēs video redzējām, kā mašīna izslīd un ielido kokos. Bija vairāki mazāki triecieni un tad viens liels trieciens pret koku, kur daļa mašīnas aptinās ap koku. Šī bija smagākā avārija, ko esmu redzējis, un arī tie puiši, kas komandā strādā senāk, sacīja, ka šī bijusi iespaidīga avārija. Pēc avārijas televīzijā redzējām, ka Kriss un Pols ir izkāpuši no mašīnas, bet pēc tam ieraudzījām sasisto mašīnu – tas bija iespaidīgi. Kad ieraugi tik stipri sasistu mašīnu, tu nevari domāt, ka ar braucējiem viss ir 100% kārtībā. Bet viņiem nebija nekādu savainojumu vai lūzumu. Liels paldies mašīnas konstrukcijai, jo tā paglāba Krisu un Polu,” stāsta Pjērs Budars.

Budars paskaidroja komandas filozofiju, būvējot automašīnas. ''Mēs varētu uzbūvēt arī tanku, taču svarīgs ir līdzsvars starp centrbēdzes spēku, kas rodas, ja tiek būvēts tanks, un absorbēšana, ko dod drošības karkass. Drošības rāmis šajā avārijā mazināja enerģiju, kas radās negadījuma brīdī. Tas neļāva tai tālāk iedarboties uz pilota un stūrmaņa ķermeņiem. Mēs varam uzbūvēt tanku, bet tad jebkura avārija būtu agresīva uz sportistu ķermeņiem. Kad skatāmies uz FIA noteikumiem, vienmēr domājam, vai drošības jomā nevaram izdarīt kaut ko vēl vairāk. Tāda ir mūsu kultūra.”

Mīkes avārijas onbords:




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png