profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mašīnā, uz kuras uzkrita Rovanperas avarējušais auto, gulējusi sieviete (VIDEO)

Go4speed 07.05.2018 - 01:17 Mašīnā, uz kuras uzkrita Rovanperas avarējušais auto, gulējusi sieviete (VIDEO)
Foto: mundod.lavoz.com.ar

Jau ziņojām, ka Argentīnas WRC rallija noslēdzošajā dienā, būdams WRC2 klases līderis, avāriju piedzīvoja Kalle Rovanpera. Sportists pieļāva kļūdu un lielā ātrumā piedzīvoja avāriju. Kā bija redzams aculiecinieku fotogrāfijās, tad Rovanperas auto pēc avārijas iznīcināja kāda skatītāja automašīnu.


Foto: @MundoDcomar

''Pirms tā ātrumposma mūsu komandas biedrs samazināja pārsvaru, kas nozīmēja to, ka mums ir jābrauc maksimāli ātri, lai nosargātu savu pirmo pozīciju,'' tā posma notikumus stāsta Kalle Rovanpera. ''Priekšpēdējā posmā nolēmu, ka iesim pēc uzvaras, tāpēc braucu, cik ātri vien varēju. Atskatoties uz mūsu starplaikiem šajā priekšpēdējā posmā, tad pēdējā laika ņemšanas vietā mēs bijām starp Top 5 braucējiem absolūti un gandrīz vienādā laikā ar rallija uzvarētāju Otu Tanaku. Taču tad viss aizgāja šķērsām. Pēc viena ātra kreisā līkuma sekoja labais līkums, kas bija šaurāks nekā pieraksts mūsu stenogrammā. Tajā brīdī neko nevarēju izdarīt, lai kaut ko glābtu. Trāpījām pa akmeni, kas mūsu auto pārsvieda pāri akmens žogam. Pēc tam mēs trāpījām pa koku un piezemējāmies uz dažām automašīnām. Par laimi, neviens necieta, taču mēs ar Jonni devāmies uz slimnīcu veikt pārbaudes. Šī nepārprotami bija mana kļūda. Mācīsimies no šīs kļūdas. Apsolu jums, ka nākamgad mēs izlabosim šo pierakstu.''


Foto: @MundoDcomar

Arī Kalles stūrmanis Janne Haltunens atzina, ka avārija notika pēc kļūdas stenogrammā. Tāpat somu sportists atzina, ka avārijas brīdī ātrums bija 173 km/h (citur figurē 160 km/h). Sociālajos tīklos izskanēja informāciju, ka mašīnā, kurai virsū uzkrita Rovanperas mašīna, esot bijis iekšā cilvēks, ko arī Haltunens somu portālā www.is.fi apstiprināja.

''Tajā mašīnā uz aizmugurējā sēdekļa gulēja sieviete. Viņa bija diezgan šokēta pēc šī negadījuma. Šoks bija tik liels, ka viņa pati nevarēja tikt ārā no mašīnas. Mēs viņai palīdzējām izkļūt no auto, taču viņas šoka stāvoklis bija ļoti liels. Jebkurā gadījumā šai sievietei nevajadzēja atrasties mašīnā, kas novietot līkuma ārmalā blakus ceļam. Tajā vietā nevajadzēja atrasties nevienam cilvēkam,'' saka Janne Haltunens.

Jāatzīmē, ka rallija laikā vairākos video bija redzams, ka ļoti daudz cilvēku, uzbūvētas teltis un automašīnas stāv līkumu ārmalās, kas nav pieļaujams nekādā gadījumā. Visticamāk, ka tas saistīts ar to, ka ralliju klātienē apmeklēja ļoti daudz skatītāju, kuri tad arī meklēja sev labākās skatu vietas. Kā ziņo is.fi, tad pēc neoficiālas informācijas šo ralliju klātienē esot apmeklējuši ap 250 000 skatītāju.

Rovanperas avārija:

Rovanperas avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png