profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somijas WRC rallijs paliek bez sportistu un skatītāju iecienītākā posma (VIDEO)

Go4speed 21.03.2018 - 00:12 Somijas WRC rallijs paliek bez sportistu un skatītāju iecienītākā posma (VIDEO)
Foto: @TotalArgentina

Nesen Somijas WRC rallija organizatori publicēja 2018.gada Somijas rallija plānoto maršrutu, kurā šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, būs 60% jaunu ātrumposmu un sekciju.

Gandrīz ar katru gadu Somijas WRC posma vidējie ātrumi paliek lielāki, tāpēc, lai samazinātu vidējos ātrumus, rallija organizatori nolēma maršrutā iekļaut vairākus ātrumposmus, kas notiks pa mazākiem un šaurākiem ceļiem.


Foto: Timo Anis

Diemžēl šogad cietīs arī leģendārais ''Ouninpohja'' ātrumposms, kurā būs palikušas vien atsevišķas sekcijas. ''Kad tu esi uz starta līniju, tu paliec nervozs, jo tev priekšā būs viens no lielākajiem izaicinājumiem dzīvē,'' par ''Ounipohja'' posmu saka Tjerī Noivils. ''Šis ir ļoti smags posms gan pilotam, gan stūrmanim, jo ir ļoti daudz informācijas. Šajā posmā ir sajūta, ka vairāk lidoju nekā braucu pa zemi,'' saka Andreas Mikelsens.

''Domāju, ka šīs izmaiņas seko tāpēc, ka pagājušajā gadā vidējie ātrumi bija ļoti lieli. Tāpat vairāki braucēji sūdzējās par ātruma slāpētājiem, kas tika likti uz ceļa, lai samazinātu ātrumu. Tagad organizatori izmantos šaurākus ceļus, lai samazinātu vidējos ātrumus, taču manā skatījumā viņi no šī posma izņēma labāko daļu no Ouninpohja posma – ''dzeltenās mājas'' tramplīnu,'' saka Jari-Mati Latvala.


Foto: wrc.com

Zināms, ka no 2017.gada vienīgais posms, kas paliks nemainīgs, būs ''Pihlajakoski'' ātrumposms, kamēr ātrais un tramplīniem bagātais ''Ruuhimaki'' posms, kas pēdējos gados bija Shakedown posms, šogad būs noslēdzošais ''Power Stage'' ātrumposms.

Pagājušajā gadā 24,38 kilometrus garajā ''Ouninpohja'' posmā Esapeka Lapi uzrādīja 135,1 km/h lielu vidējo ātrumu, bet 2016.gadā Kriss Mīke šo posmu savā oriģinālajā garumā (33 kilometri) veica ar vidējo ātrumu 132,5 km/h.

Ouninpohja posms:


Tanaka iespaidīgais lēciens ''dzeltenās mājas'' tramplīnā:


Ounipohja posma onbords ar Krisu Mīki:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png