profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ots Tanaks otro reizi pēc kārtas kļūst par gada pilotu WRC rallijā

Go4speed 20.11.2017 - 14:56 Ots Tanaks otro reizi pēc kārtas kļūst par gada pilotu WRC rallijā
Ots Tanaks ar izcīnīto balvu. Foto: wrc.com

Pirmdien Austrālijā, beidzoties pasaules rallija čempionāta sezonai, Sidnejā norisinājās pasaules rallija čempionāta (WRC) balvu pasniegšanas ceremonija, kurā piedalījās apmēram 250 viesi, to skaitā braucēji, stūrmaņi, komandu vadītāji, WRC amatpersonas un citi.


Foto: wrc.com

Nesen skatītāji varēja balsot par vairākām nominācijām, un pirmdien tika paziņoti uzvarētāji. Nominācijā ''Gada pilots'' fani otro gadu pēc kārtas nobalsoja par Otu Tanaku. Igauņu braucējs šogad izcīnīja divas uzvaras (Sardīnijā un Vācijā), bet pavisam kopā viņš uz goda pjedestāla finišēja septiņos WRC posmos. Kopvērtējumā Tanakam trešā vieta. Tikmēr nominācijā ''Gada stūrmanis'' uzvarēja Martins Jarveoja, kuram šī bija pirmā sezona kopā ar Otu Tanaku. Nominācijā ''Gada komanda'' triumfēja privātā M-Sport, kas šogad izcīnīja ražotāju kausu. Tikmēr Nominācijā ''Gada dizains'' fani visvairāk balsu atdeva par M-Sport komandas Ota Tanaka ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu.


Foto: wrc.com

Pie divām balvām tika arī Austrālijas WRC rallija uzvarētājs Tjerī Noivils, kurš WRC kopvērtējumā šogad izcīnīja otro vietu. Beļģu pilots uzvarēja nominācijā ''Laika panākums'', kur Argentīnas WRC posmā viņš noslēdzošajā posmā izrāva uzvaru, kopvērtējumā par 0,7 sekundēm apsteidzot Elfinu Evansu. Tāpat Noivils ieguva balvu nominācijā ''Visvairāk uzvaras WRC ātrumposmos'', kur kopā beļģu braucējs šogad bija ātrākais 56 ātrumposmos.

Nominācijā ''Maģiskais brīdis'' triumfēja Kriss Mīke, kurš, būdams līderis, Meksikas WRC ''Power Stage'' posmā izlidoja no trases, taču, par laimi, viņš spēja atgriezties trasē un nosargāt savu pirmo vietu. Tikmēr ''Gada lēciens'' balvu savā īpašumā ieguva Esapeka Lapi.


Foto: www.facebook.com/rpphotorace

Jāatzīmē, kā WRC čempions Sebastjans Ožjē neieguva nevienu no balvām.

Visu nomināciju ieguvēji:
WRC Gada pilots – Ots Tanaks
WRC gada stūrmanis – Martins Jarveoja
Gada komanda – M-Sport World Rally Team
DJI Aerial Balva (filmēts ar dronu) – Elfins Evans
WRC 7 Gada dizains – M-Sport World Rally Team (Ota Tanaka mašīna)
Michelin Maģiskais brīdis – Kris Mīke
OneBet Gada lēciens – Esapeka Lapi
Certina Laika panākums – Tjerī Noivils
Visvairāk uzvaras WRC posmos – Tjerī Noivils
Lexar Gada fotogrāfs – Fransuā Baudins
Wrc.com Mediju zvaigzne – Heidons Padons
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png