profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Estonia' atgriežas un sāk bruģēt ceļu uz WRC

Mārtiņš Jankovskis 01.11.2017 - 23:46 'Rally Estonia' atgriežas un sāk bruģēt ceļu uz WRC
Foto: Rando Mere

No 2010. līdz 2016.gadam Igaunijā norisinājās ''Rally Estonia'', kas trīs gadus pie sevis uzņēma arī Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmu. Pirmo reizi ERČ Igaunijā tika aizvadīts 2014.gadā, un jau pirmajā reizē ''Rally Estonia'' tika atzīts par labāko ERČ ralliju 2014.gadā. Tikmēr 2016.gadā Igaunijas ERČ posmā uzvaru svinēja Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs.


Foto: Urmo Sibul

Pagājušā gada izskaņā noskaidrojās, ka ERČ posms un ''Rally Estonia'' 2017.gadā nenotiks. ''Mēs ceram, ka visas puses izprot šo lēmumu,'' toreiz teica rallija organizators un bijušais rallija braucējs Urmo Āva. ''Šie septiņi gadi ir izveidojuši lielisku motorsporta pasākumu, kas kopā sapulcināja lielisku komandu. Taču tagad mums ir jāizvirza jauni mērķi, jo stagnācija mums nav risinājums.''

Un nu Āva ar savu komandu ir izvirzījuši jaunu mērķi, kuru arī centīsies sasniegt. 2018.gadā Igaunijas rallija čempionātā atgriezīsies ''Rally Estonia'', kuru plānots attīstīt un panākt to, lai pēc pāris gadiem (iespējams, uz 2021.gadu) ''Rally Estonia'' būtu WRC kalendārā. Rallija organizatori izvirzījuši skaidru mērķi, kuru tie arī grib sasniegt, lai tādējādi ''Rally Estonia'' kļūtu ne tikai par lielāko autosporta pasākumu valstī, bet arī lai tas būtu lielākais notikums gan Igaunijas sportā, gan valstī kopumā.


Foto: Edgars Leonovs

''Kā jau pirms gada teicu, tad mēs paņēmām pauzi, lai izvirzītu jaunus mērķus. Šodien varu pateikt, ka mēs gribam, lai Igaunijā norisinātos rallijs jaunā kvalitātē un līmenī. Tas nav vienkāršs uzdevums, tāpēc mēs noslēdzām daudzgadu līgumu ar Igaunijas autosporta federāciju par sacensību rīkošanu. Šeit ir svarīga loma valstiskā līmenī, jo mēs zinām, ka varam piesaistīt Igaunijai lielu daudzumu ārvalstu cilvēku,'' mājas lapā sport.ohtuleht.ee saka Urmo Āva.

''Šogad mums bija tikšanās ar WRC promouteri, kurš mūsu ideju vērtē augstu. Ja mēs gribam iekļūt WRC, tad mums ir jānāk ar jauniem risinājumiem un idejām. Tuvākajos gados mūsu mērķis ir panākt to, lai sportisti un komandas piedalītos ''Rally Estonia'', jo Igaunijas rallijs pasaulē paliek populārs.

Kā ziņo Āva, tad ''Rally Estonia'' 2018.gadā notiks no 13.-15.jūlijam Tartu un Otepes ceļos, un šis posms notiks apvienojumā ar Latvijas rallija čempionāta posmu.


Foto: Krists Andersons

Atgādināsim, ka ''Neste RX of Latvia'' posma laikā Rīgā bija ieradies Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, kurš kopā ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidentu Jāni Nagli neformālā gaisotnē apsprieda iespēju Latvijā rīkot pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu. ''Tods pateica, ka pie šī jautājuma (WRC posms Latvijā) ir smagi jāstrādā. Viņš neteica, ka ideja par WRC posmu Latvijā nevar piepildīties. Galvenais, ka viņš šo jautājumu nenoraka uzreiz, bet uzklausīja,” toreiz portālam teica Naglis, piebilstot, ka vislabāk būtu rīkot vieniem pašiem šo WRC posmu, bet nepieciešamības gadījumā varētu apvienot spēkus arī ar Igauniju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png