profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera ar M-Sport 'Ford Fiesta R5' startēs Velsas un Austrālijas WRC posmos

Go4speed 21.09.2017 - 11:17 Rovanpera ar M-Sport 'Ford Fiesta R5' startēs Velsas un Austrālijas WRC posmos
Rovanperas un Malkolms Vilsons. Foto: Autosport.com

Kā ziņo portāls www.motorsport-news.co.uk, tad 2017.gada Latvijas rallija čempions Kalle Rovanpera ar britu vienības ''M-Sport” komandas ''Ford Fiesta R5'' startēs sezonas pēdējos divos pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos, kas notiks Velsā un Austrālijā. Pirms tam Kalle startēs Eiropas rallija čempionāta posmā “Rally Liepāja”, kur pirmo reizi viņš sacensības aizvadīs ar ''Ford Fiesta R5” automobili.

1.oktobrī Rovanperam paliks 17 gadi. Pagājušajā nedēļā somu sportists nokārtoja teorētisko eksāmenu, bet 2.oktobrī viņš kārtos braukšanas eksāmenu, lai varētu iegūt autovadītāja apliecību.

''M-Sport'' boss Malkolms Vilsons ar lielu nepacietību gaida to brīdi, kad Rovanpera debitēs pie ''Ford Fiesta R5'' stūres. ''Viņš ir tāds pats, kā savulaik Jari-Mati Latvala pirmajā reizē, kad atnāca pie mums. Vienmēr ar lielu prieku raugos, kā progresē jaunie braucēji. Tas, ka viņš ar mums brauks Velsā un Austrālijā, ir fantastiskas ziņas. Viņš pēdējos rallijos būs viens no apspriestākajiem braucējiem,'' saka Malkolms Vilsons.


Foto: Jakub Pojmicz

Vilsona un Rovanperas menedžeris Timo Juki atzina, ka par nākamo gadu vēl nekādas skaidrības nav. ''Šobrīd Rovanpera ir viens no braucējiem, kurš pretendē uz vietu ''Hyundai'' jauno braucēju komandā, kas nākamgad WRC2 varēs braukt ar ''Hyundai i20 R5,'' saka Timo Juki.

''Šobrīd ir smagi, jo uz vietu ''Hyundai'' komandā pretendē daudz spēcīgi braucēji. Mūsu otrā opcija būs noteikti palikt kopā ar Vilsonu. Mēs jau esam runājuši ar viņu par nākamo gadu. Mēs ar Malkolmu kopā esam strādājuši daudzus gadus, tāpēc mums ir labas attiecības.''

2018.gada WRC2 programma sastādīs sešus rallijus – Argentīnā, Meksikā, Somijā, Spānijā, Velsā un Austrālijā. Tāpat Rovanpera izskatīs iespēju startēt arī atsevišķos Anglijas rallija čempionāta posmos. ''Mēs gribējām aizvadīt pilnu Anglijas čempionātu, taču divi datumi pārklājas ar WRC2 rallijiem. Mēs tagad domājam. Svarīgi, lai Kalle gūst pieredzi.''

Tāpat zināms, ka Rovanpera pārtraucis sadarbību ar pieredzējušo stūrmani Risto, kurš savulaik bija Hari Rovanperas stūrmanis. Kalle ziņo, ka kopā ekipāža nobrauca 32 rallijus, kuros tika izcīnītas 13 uzvaras, kā arī trīs čempiontituli.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png