profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drosme, ātrums un adrenalīns jeb kurš būs ātrākais Polijas WRC rallijā

Mārtiņš Jankovskis 28.06.2017 - 23:29 Drosme, ātrums un adrenalīns jeb kurš būs ātrākais Polijas WRC rallijā
Foto: No sportista personīgā arhīva

Ceturtdien ar Shakedown posmu startēs astotais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Šis ir viens no tiem rallijiem, kuru gaida ne tikai paši braucēji, bet arī līdzjutēji. Šis posms, tāpat kā Somijas WRC rallijs, ir ļoti ātrs, tāpēc, lai cīnītos par augstāko rezultātu, jābrauc ātri un precīzi. Ja aplūkojam šī rallija vidējos ātrumus, tad 2015.gadā uzvarētāja Ožjē vidējais ātrums bija 121 km/h, bet pagājušajā gadā Mikelsens šo trasi veica ar vidējo ātrumu 116 km/h. Šogad vidējais ātrums noteikti nebūs mazāks, jo jaunās WRC automašīnas spēj attīstīt lielākus ātrumus.


Foto: sophiegraillon.com

''Ņemot vērā jaunās mašīnas, šis rallijs solās būt vēl adrenalīna piesātinātāks. Nevaru sagaidīt tā startu! Šis ir īstu braucēju rallijs. Ātrumi ir neticami, tāpēc tev ir jābūt pilnībā pārliecinātam. Stenogrammai ir jābūt perfektai, tāpēc mazākā vilcināšanās var maksāt ātruma un laika zaudējumu. Atpakaļ to atgūt šajos ātrajos ceļos būs grūti,'' pirms posma teica Ots Tanaks.

''Polijas WRC rallijs ir interesants posms – nedaudz līdzīgs Somijai, taču bez lieliem tramplīniem un ar mīkstu segumu. Šis mūsu mašīnām šajos ātrajos ceļos būs labs pārbaudījums aerodinamikai. Runājot par braucēju uzdevumiem, tad viņi zina, kas ir jādara – ļaušu viņiem darīt to, ko viņi māk,'' saka Toyota vadītājs Tomijs Makinens.

Prognozēt šī rallija uzvarētāju ir ļoti grūti, jo pēdējie gadi rāda, ka cīņa par uzvaru rit līdz pēdējiem ātrumposmiem. Pagājušajā gadā tikai divi ātrumposmi šķīra igauni Otu Tanaku no pirmās uzvaras WRC, taču pēdējā dienā, kurā lija stiprs lietus, Tanaks pārsita riteni un beigās finišēja otrais.



Tāpat lielu lomu spēlē arī laikapstākļi. Pagājušajā gadā pēdējā dienā stipri lija, un lietus rezultātu tabulās vairākās klasēs ieviesa būtiskas korekcijas. Arī šajās brīvdienās sinoptiķi sola mainīgu laiku – spīdēs gan saule, gan arī tiek solīts stiprs lietus. Piemēram, trešdienas vakarā rallija norises vietā (Mikolajki) stipri lija un plosījās negaiss.

Šogad dalību šim rallijam apstiprinājušas 49 ekipāžas, no kurām 17 brauks ar WRC tehniku, bet vēl 17 brauks ar R5 tehniku. Trīs dienās sportistiem būs jāveic 23 ātrumposmi (318 km).

Arī šo rindu autors ceturtdienas rītā dosies uz Polijas WRC ralliju, lai par jaunākiem notikumiem un novērojumiem jums ziņotu no rallija norises vietas.

Polijas WRC rallija pēdējo gadu uzvarētāji:
2017 - - -
2016 flag Mikkelsen Andreas (Volkswagen Polo R WRC)
2015 flag Ogier Sébastien (Volkswagen Polo R WRC)
2014 flag Ogier Sébastien (Volkswagen Polo R WRC)

Polijas labākie momenti 2016.gadā:


Polijas labākie momenti 2016.gadā:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png