profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Polijas WRC - īstu braucēju rallijs

Mārtiņš Jankovskis 28.06.2017 - 21:48 Tanaks: Polijas WRC - īstu braucēju rallijs
Ots Tanaks lido. Foto: Tom Buyse

Šajā nedēļas nogalē Polijā startēs astotais WRC posms. Šis rallijs, tāpat kā Somijas posms, ir viens no ātrākajiem WRC kalendārā. Lai labāk sagatavotos šim rallijam, M-Sport komanda pagājušajās brīvdienās aizvadīja testus ātrajos Igaunijas ceļos.

Uzreiz jāsaka, ka ne tā labākā starta pozīcija rallija pirmajā dienā būs abiem M-Sport komandas pilotiem Sebastjanam Ožjē un Otam Tanakam, kuri trasē attiecīgi dosies no pirmās un trešās starta vietas. Ņemot vērā, ka trases segums būs mīksts, pirmajām ekipāžām nāksies attīrīt trasi.

''Polijas WRC rallijs ir posms, kuru gaida katrs braucējs. Ātrums ir neticams, tāpēc šie ātrie ceļi sagādā lielu adrenalīna devu. Šo visu šogad pastiprinās arī jaunās un ātrās mašīnas,'' saka Sebastjans Ožjē, kurš cer, ka piektdien līs lietus, kas tādējādi, raugoties no ceļa tīrīšanas pozīcijām, ļautu viņam mazāk zaudēt laika. Tāpat rallija līderis piebilda, ka viņa galvenais uzdevums ir palielināt pārsvaru kopvērtējumā.


Foto: M-Sport

Labas atmiņas no šī rallija ir igaunim Otam Tanakam. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā vēl divus ātrumposmus līdz rallija beigām Ots bija līderis, taču tad viņš pārsita riteni un kopvērtējumā atkrita uz otro vietu.

''Visi zina, ka Polijas rallijs ir viens no maniem mīļākajiem rallijiem,'' iesāk Ots Tanaks, kurš iepriekšējā posmā izcīnīja savu pirmo uzvaru WRC. ''Ceļi ir ļoti ātri un plūstoši, un tas ir tas, kas man patīk. Igaunijā esmu uzaudzis uz šādiem ātriem ceļiem, taču šis gads, ņemot vērā jaunās mašīnas, solās būt vēl adrenalīna piesātinātāks. Nevaru sagaidīt rallija startu! Šis ir īstu braucēju rallijs. Ātrumi ir neticami, tāpēc tev ir jābūt pilnībā pārliecinātam. Stenogrammai ir jābūt perfektai, tāpēc mazākā vilcināšanās var maksāt ātruma un laika zaudējumu. Atpakaļ to atgūt šajos ātrajos ceļos būs grūti.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png