profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsens: FIA lēmums aizliegt jaunajam 'VW WRC' startēt rallijā ir 'sitiens sejā'

Go4speed 23.02.2017 - 00:44 Mikelsens: FIA lēmums aizliegt jaunajam 'VW WRC' startēt rallijā ir 'sitiens sejā'
Foto: Autosport.com

Šī gada sākumā kādā no intervijām "Volkswagen Motorsport" direktors Svens Smētss atklāja, ka vēl nav zudušas cerības un ka "Volkswagen" jaunie WRC spēkrati tomēr varētu iziet uz starta jau aprīlī notiekošajā Korsikas rallijā. Diemžēl nesen oficiāli noskaidrojās, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) tomēr aizliegusi jaunajām "Volkswagen Polo R WRC" mašīnām startēt sacīkstēs, kā rezultātā mēs šogad neredzēsim jaunos ''VW WRC'' spēkratus.

Par šādu FIA lēmumu ļoti vīlies ir 2016. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) trešās vietas ieguvējs Andreas Mikelsens, kurš atzīst, ka lēmums aizliegt jaunajām "Volkswagen Polo R WRC" mašīnām startēt sacīkstēs ir kā "sitiens sejā", un šī iemesla dēļ viņš šogad, visticamāk, WRC klasē nestartēs.

"Nezinu, ko vēl varētu izdarīt, lai šogad tiktu pie braukšanas. Gandrīz visu pagājušo sezonu čempionātā ieņēmu otro pozīciju, kā arī uzvarēju noslēdzošajā posmā. Kopš tā brīža viss, kas varēja, nogājis greizi. Šis pēdējais FIA lēmums ir kā sitiens sejā," saka Andreas Mikelsens.

Mikelsens startēja šī gada Montekarlo rallijā, kur viņš pārstāvēja "Škoda" rūpnīcas komandu. Trasē norvēģis devās ar R5 klases auto, kur tika izcīnīta uzvara. Visticamāk, ka Mikelsens pēc šī FIA lēmuma sacensībās šogad turpinās braukt ar R5 klases auto.


Foto: Autosport.com

"Man jābrauc ar 2017. gada mašīnu. Varētu sarūpēt budžetu startam ar 2016. gada WRC auto, taču tas maksātu daudz un es cīnītos par kādu astoto vietu. Tas nav tā vērts. Ja godīgi, esmu profesionāls braucējs un nedomāju, ka man par braukšanu būtu kādam jāmaksā. Esmu to darījis iepriekš un vairs to nedarīšu. Ja man tas būtu jādara, tad es tikai parādītu šo sportu negatīvā gaismā," turpina Mikelsens.

Šobrīd vienīgā iespēja, kā Mikelsens varētu braukt WRC ar 2017.gada modeli, ir "M-Sport" komandas "Ford Fiesta RS WRC" automašīnas, kuras var iegādāties privātie braucēji, taču tas prasītu lielu budžetu. Tajā pašā laikā Mikelsens paziņojis, ka dosies uz visiem šīs sezonas WRC posmiem, lai pierakstītu rallija trases, kā arī, lai no malas pavērotu WRC automašīnas.

''Man tagad ir iespēja aplūkot visas komandas un viņu mašīnas. Varu redzēt, ko katrs ir paveicis. Tas man dos skaidrāku bildi tam, lai varētu saprast, kurā komandā būtu labākā vieta 2018.gadā, kad gribēšu atgriezties WRC, lai cīnītos par čempiontitulu.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png