profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kataras sportists dara visu, lai jaunās VW mašīnas WRC rallijā redzētu arī nākamgad

Go4speed 06.12.2016 - 23:55 Kataras sportists dara visu, lai jaunās VW mašīnas WRC rallijā redzētu arī nākamgad
2017.gada VW WRC auto testos

Pēc tam, kad ''Volkswagen'' paziņoja, ka tā kā rūpnīcas komanda aiziet no pasaules rallija čempionāta (WRC), VW vienība lika noprast, ka jauno WRC mašīnu mēs neredzēsim 2017.gadā. Taču pēdējās dienas VW vienība ir mainījusi savu nostāju un paziņojusi, ka pastāv iespēja, ka jaunās paaudzes VW WRC automašīnas tomēr izies uz starta nākamajā gadā, ja kāds privāts braucējs vai komanda spēs vienoties par nosacījumiem.

Nesen Markuss Gronholms Zviedrijā aizvadīja testus ar 2017.gada WRC modeli. Pēc šiem testiem VW pārstāvis paziņoja, ka mašīna šobrīd ir gatava, lai startētu Maontekarlo WRC rallijā, tikai ir vajadzīgs kāds privāts pilots vai komanda, kuri būtu gatavi īrēt šo auto, kuram gan vēl nav nokārtota homoligācija.


Jācer, ka šie jaunajam modelim nebija pēdējie testi

''Daudzas privātās komandas jautā par iespēju nākamgad startēt ar 2017.gada VW WRC modeli, tāpēc mēs šobrīd izskatām visus iespējamos variantus,'' saka ''Volkswagen'' valdes loceklis Frenks Velšs.

Arī VW komandas tehniskais direktors Fransuā Havjērs Demeisons atklāja, ka auto ir ļoti labs. Jautāts, vai Ožjē varētu turpināt karjeru pie VW stūres, Havjērs noteica, ka baumas ir daļas no šīs pasaules, taču neko konkrētu viņš nevar teikt.

Ja vēl pirms pāris dienām bija gandrīz skaidrs, ka Ožjē turpinās karjeru ''M-Sport'' vai ''Toyota'' vienībā, tad tagad, iespējams, viņš varētu turpināt braukt ar VW.


Foto: Red Bull

Kā ziņo motorsport.com, tad Kataras rallija braucējs Nasers Al-Atija šobrīd dara visu iespējamo, lai 2017.gada WRC sezonā varētu startēt ar jaunās paaudzes WRC auto. Šobrīd Al-Atija veic pārrunas, atzīstot, ka Katarai pieder 14,6% akciju no ''VW Group''. ''Mēs darām visu iespējamo, lai brauktu ar 2017.gada VW WRC auto. Katarā esmu saticies ar galvenajiem cilvēkiem, lai mēģinātu šo lietu atrisināt. Ja tas ir iespējams, tad kāpēc to nedarīt? Ja mums izdosies vienoties, tad es nākamgad braukšu pilnu WRC sezonu,” nobeidz Al-Atija, kurš savas karjeras laikā divas reizes ir uzvarējis Dakaras rallijreidā, kā arī divas reizes uzvarējis WRC2 čempionātā.

Uz piebildi, ka arī Ožjē vēl meklē sev komandu 2017.gada sezonai, Al-Atija somu medjiem smaidot esot atbildējis, ka viņš šo jautājumu nekomentēs jo viņam neesot informācijas.

''Šobrīd strādāju pie tā, lai mūsu auto, neskatoties uz to, ka mēs no WRC izstājāmies kā rūpnīcas komanda, būtu redzami uz starta nākamgad. Ceru, ka vienošanās tiks panākta un mums būs komanda Montekarlo WRC rallijā, kas piedalīsies visā čempionātā. Ja tas notiks, tas būs lielisks stāsts,'' tā Volkswagen Group motorsporta šefs Volfgangs Durheimers.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png