profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ekipāža pēc avārijas: Kad paskatāmies uz auto stāvokli, jāsaka, ka mums ļoti paveicies

Go4speed 22.08.2016 - 15:24 Ekipāža pēc avārijas: Kad paskatāmies uz auto stāvokli, jāsaka, ka mums ļoti paveicies
Stefans Lefebrs slimnīcā. Foto: No sportista personīgā arhīva

Vācijas WRC rallija desmitajā ātrumposmā smagu avāriju lielā ātrumā piedzīvoja Stefana Lefebra/Gabina Moro ekipāža. Pēc avārijas pilots ar stūrmani tika nogādāti slimnīcā, kur abiem tika konstatēti dažādi savainojumi. Vissmagāk cieta stūrmanis, kuram jau tika veikta operācija. 

Kā stāsta abi cietušie, tad viņi saka lielu paldies visiem tiem, kuri sportistiem sūta labas domas. Tāpat abi braucēji pēc iespējas ātrāk grib atgriezties trasē.

''Negadījumu atceros ļoti skaidri. Man bija atzīmēts labais līkums, kuru var griezt. Redzot, kā citi brauca tajā līkumā, es tajā līkumā iebraucu nedaudz par ātru. Mašīna saslīdēja un izslīdēja uz ārmalu, kur bija vairākas akmens barjeras. Pēdējā barjera sagrieza mūsu auto un iesvieda kokos, kas arī radīja šos lielos bojājumus,'' stāsta pilots Stefans Lefebrs.


Foto: Auto pēc avārijas

''Kad paskatāmies uz auto stāvokli, tad jāsaka, ka mums ir ļoti paveicies. Drošības karkass un citi elementi savu darbu paveica godam. Mēs saņemam lielu atbalstu no sportistiem, faniem un ārstiem. Paies zināms laiks, kamēr lūzumi sadzīs, taču esmu apņēmības pilns atgriezties sacensībās pēc iespējas ātrāk,'' saka stūrmanis Gabins Moro.

''Tā pat kā Gabins, jāatzīst, ka mēs tikām pasargāti, pateicoties mašīnas augstajām drošības prasībām. Tu nekad rallijā nevari ietekmēt apkārtējo vidi. Šoreiz mēs samaksājām smagu sodu par pieļauto kļūdu. Paies zināms laiks, kamēr atkal varēsim nostāties uz kājām. Šobrīd vienīgā lieta, kas man liek justies slikti, ir tā, ka nāksies izlaist mājas ralliju Korsikas salā,'' turpina Lefebrs.

''Šobrīd lasu un cenšos atbildēt visiem, kuri mums sūta labus vēlējumus. Tas ir aizkustinoši saņemt tik daudz pozitīvu ziņu. Ja viss būs labi, tad slimnīcu varēšu pamest un uz mājām lidot šīs nedēļas sākumā. Taču šobrīd vairāk domāju par to, kad varēšu atgriezties pie rallija auto stūres.''

''Piekrītu Lefebram, ka ir patīkami saņemt tādu atbalstu. Man sestdien bija operācija. Ja viss noritēs labi, tad nedēļas vidū varēšu lidot uz mājām. Arī es centīšos sacensībās atgriezties pēc iespējas ātrāk,'' tā Moro. 

Ekipāžas smagā avārija:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png