profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Poļu ekipāžai pēc smagas avārijas testos Somijas WRC rallijs beidzies

Mārtiņš Jankovskis 25.07.2016 - 23:01 Poļu ekipāžai pēc smagas avārijas testos Somijas WRC rallijs beidzies
Auto pēc avārijas. Foto: @HartusvuoriWRC

Šajā nedēļas nogalē Somijā norisināsies viens no sezonas ātrākajiem pasaules rallija čempionāta posmiem – Somijas WRC rallijs. Šajā posmā kopā uz starta plāno iziet 78 ekipāžas, kā arī pa Somijas ātrajiem ceļiem paralēli WRC ieskaitei brauks gana daudz Nacionālās klases braucēji. Vismaz 20 ekipāžas trasē dosies ar WRC automašīnām, kas ir jauns pēdējo gadu rekords. Iepriekš 19 WRC automašīnas startēja 2013.gada Zviedrijas WRC rallijā, bet 2008.gadā Vācijas posmā uz starta izgāja 23 WRC spēkrati. Jāpiebilst, ka sākotnēji ar WRC mašīnu startam pieteicās Hennings Solbergs, taču beigās noskaidrojies, ka viņš brauks ar ''Ford Fiesta R5''.


Ožjē lido. Foto: wrc.com

Ar trīs ekipāžām šajā posmā startēs ''Volkswagen'' un ''Hyundai'' komandas. Deviņas ekipāžas trasē dosies ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnām, kuru vidū būs gan abi M-Sport piloti Mads Ostbergs un Eriks Kamillī, kā arī Dmack komandas braucējs Ots Tanaks, kurš pēc Polijas WRC rallijā priekšpēdējā posmā pazaudētās pirmās vietas alkst revanšu.

Pēc vairāku posmu izlaišanas uz starta atkal izies Kriss Mīke, kurš šogad neaizvada pilnu WRC čempionātu. Ņemot vērā Mīkes lielisko ātrumu un labo starta pozīciju, viņš noteikti būs viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru, ko viņš arī apliecināja  Portugālē, kur tika izcīnīta uzvara. Sīva konkurence solās būt arī WRC2 klasē, kurā startēs 16 ekipāžas. Pavisam kopā ar R5 mašīnām šajā rallijā brauks 21 ekipāža.


Pontus Tīdemands testos. Foto: @TuomasToyry

Šajās dienās sportisti un komandas aizvada aktīvus testus, lai labāk sagatavotos gaidāmajam rallijam. Diemžēl testos nepaveicās poļu sportistam Lukašam Piničekam, kurš ERČ kopvērtējumā ERČ Junioru ieskaitē šobrīd ieņem piekto vietu.

25 gadus vecais poļu sportists testos piedzīvoja smagu avāriju, pēc kuras viņš vairs neizies uz starta gaidāmajā rallijā. ''Šobrīd mums viss ir kārtībā, taču esam slimnīcā, kur mums veic medicīniskās pārbaudes. Diemžēl mēs nevarēsim iziet uz starta, jo auto ir cietis visai smagi un mēs to nepaspēsim salabot. Lielā ātrumā pēc tramplīna pieļāvu kļūdu un mēs avarējām. Mana kļūda. Ja mums ir tikai zilumi un sasitumi, tad dažiem skatītājiem paveicās vēl vairāk, jo viņus no mūsu avarējušās mašīnas šķīra vien pāris centimetri,'' tā, atrodoties slimnīcā, portālam Go4speed atzina Lukašs Piničeks. Jāatzīmē, ka Igaunijas ERČ posma noslēdzošajā ātrumposmā ekipāža uzmeta kūleni un zaudēja piekto vietu.


Lukašs Piničeks Igaunijas ERČ. Foto: Edgars Leonovs

Atgādināsim, ka līdzīgs negadījums pagājušajā gadā notika ar Alekseju Lukjaņuku, kurš arī Somijas WRC testos, gatavojoties debijai ar WRC automašīnu, piedzīvoja smagu avāriju, kas viņam lika izstāties jau pirms sacensību starta.

Trīs dienās sportistiem būs jāveic 24 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 333 kilometrus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png