profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neskatoties uz atkusni, Zviedrijas WRC rallijs notiks, bet ar saīsinātu distanci

Go4speed 08.02.2016 - 13:39 Neskatoties uz atkusni, Zviedrijas WRC rallijs notiks, bet ar saīsinātu distanci
Foto: Andrey Fomchenkov

Svētdien jau ziņojām, ka siltie un ziemai neraksturīgie laikapstākļi apdraud šajā nedēļas nogalē plānoto Zviedrijas WRC rallija norisi. Ja vēl pagājušajā nedēļā laikapstākļi bija piemēroti ziemas rallijam, tad brīvdienās Zviedrijā bija silts laiks, kas ļoti būtiski pasliktināja rallijam paredzētos ceļus.

Šī iemesla dēļ pirmdien tika sasaukta preses konference, kurā oficiāli tika paziņots, ka rallijs netiek atcelts, bet gan saīsināts. Ja sākotnēji bija plānots, ka sportistiem būs jāveic 21 ātrumposms, tad tagad būs jāveic tikai 12 posmi.


Foto: Andreas Eriksson, @ezo0n

Ņemot vērā pēdējo dienu izmaiņas, rallija organizatori pirmdien sagatavoja un iesniedza jaunu plānu, ko FIA, WRC Promouters un WRC komandas arī apstiprināja. 

Rallijs tagad sāksies piektdien, bet ceturtdien paredzētais Shakedown posms un Superspeciālais ātrumposms tiks atcelts. Tāpat tiks atcelti vēl daži posmi, kamēr daži posmi tiks veikti pa vienai reizei. Tāpat organizatori apstiprināja, ka nenotiks sacensības vēsturiskajām automašīnām. Zināms, ka trases pierakstīšana tiks veikta trešdien un ceturtdien.


Foto: Andreas Eriksson, @ezo0n

Protams, ka viss iepriekš minētais laikapstākļu dēļ vēl var mainīties (kāds posms vēl var tikt atcelts), taču šobrīd sinoptiķi prognozē, ka nedēļas otrajā pusē gaidāms sals (līdz pat -10 grādiem).

''Ja atnāks -10 grādu sals, tad šobrīd slapjie ceļi tiks sasaldēti, tādējādi nodrošinot labus ledus apstākļus. Jā, nebūs mums kupenas, bet vismaz būs rallijs,'' saka kāds no rallija organizatoriem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png