profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas WRC rallija norisi apdraud siltais laiks un atkusnis (FOTO)

Go4speed 07.02.2016 - 14:31 Zviedrijas WRC rallija norisi apdraud siltais laiks un atkusnis (FOTO)
Foto: Andrej Fomchenkov

Siltie un ziemai neraksturīgie laikapstākļi turpina pārņemt Eiropu. Jau ziņojām, ka siltā un ziemas rallijam nepiemēroto apstākļu dēļ tika atceltas rallija sacensības gan Lietuvā, gan arī Latvijā, kur šajās brīvdienās bija jānotiek Eiropas rallija čempionāta 1.posmam ''Rally Liepāja''.

Arī sestdien Norvēģijas rallija čempionāta 2.posms, kas līdz šim varēja lepoties ar īstu ziemas ralliju, norisinājās siltos apstākļos, kā rezultātā vietām ātrumposmos sniegs un ledus kusa, kā rezultātā sportisti bija spiesti braukt pa putru un peļķēm.

Nākamās nedēļas nogalē startēs Zviedrijas WRC rallijs, taču jau šobrīd var teikt, ka siltie laikapstākļi var veikt būtiskas izmaiņas plānotajos ātrumposmos.


Foto: Andrej Fomchenkov

Ja šobrīd dažos posmos ir ziemai atbilstoši apstākļi (ledus un sniegs), tad vairākos ātrumposmos trūkst ne tikai sniega, bet arī ledus, kas silto laikapstākļu dēļ strauji kūst. Arī nākamās nedēļas sākumā rallija norises vietā laika prognoze ziemas rallijam ir nelabvēlīga - no +4 līdz +6 grādiem, taču uz nedēļas beigām šobrīd prognozes vēsta, ka būs neliels sals.



''Šobrīd esam izplānojuši dažādus iespējamos variantus. Pavērosim, cik precīzas būs sinoptiķu prognozes un kāds būs laiks. Mums diemžēl nav iespēju ietekmēt šos procesus. Jebkurā brīdī apstākļi var mainīties. Iespējams, nāksies veikt izmaiņas dažos ātrumposmos. Šobrīd apstākļi ļautu aizvadīt sacensības ar pilnu jaudu, bet, ja sāks strauji kust un zeme kļūs mīkstāka, mums vajadzēs piebremzēt,'' portālā vf.se saka Svenska Rallyt AB prezidents Glens Olsons.


Foto: Fredrik Gustavsson

Šī nav pirmā reize, kad Zviedrijas WRC organizatori saskaras ar šādām problēmām. 1990.gadā siltā laika dēļ rallijs tika atcelts.


Foto: HÅKAN STRANDMAN

Vairāk bilžu šajā VIDEO:


Foto: Fredrik Gustavsson
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png