profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Izklausās nereāli, bet pirmā un pēdējā iespēja WRC ir izšķērdēta (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 27.07.2015 - 14:45 Lukjaņuks: Izklausās nereāli, bet pirmā un pēdējā iespēja WRC ir izšķērdēta (FOTO)
Lukjaņuka auto pēc avārijas. Foto: @ProkopOfficial

Gaužām bēdīgi pirmdien Aleksejam Lukjaņukam un Aleksejam Arnautovam sākās gatavošanās Somijas WRC rallijam, kur ekipāžai bija paredzēta debija pie ''Ford Fiesta WRC'' stūres.

''Šis būs mans pirmais rallijs ar WRC automašīnu, tāpēc man nav nekādas bailes pirms Somijas WRC starta. Braukšu tādā ātrumā, kādā jutīsimies labi. Pirms rallija aizvadīsim testus, pēc kuriem ceru, ka varēsim braukt ātri. Daudzi posmi man ir zināmi no iepriekšējās reizes, tāpēc šoreiz nevajadzētu būt daudz nezināmām lietām. Ja braukšu tā, kā māku, tad skatītājiem vajadzētu patikt,'' pirms došanās uz Somiju sarunā ar portālu Go4speed pastāstīja Aleksejs Lukjaņuks.


Liktenīgais lēciens. Foto: Lina Arnautova

Diemžēl šī debija pie WRC mašīnas stūres krievu ekipāžai sākās un beidzās gaužām neveiksmīgi, jo pirmdien notiekošajos testos Lukjaņuks jau trešajā kilometrā pēc tramplīna nenovaldīja savu auto un izlidoja no trases. Avārijas rezultātā ekipāža diezgan spēcīgi sasita mašīnas aizmuguri. Lai arī sākotnēji bija vēl cerība, ka auto izdosies glābt, vēlāk M-Sport nāca klajā ar sliktām ziņām.


Foto: Lina Arnautova

''Lukjaņuks piedzīvoja smagu avāriju. Par laimi, ekipāža nav cietusi, taču mašīnas drošības karkass ir cietis pārāk daudz, lai ekipāža varētu iziet uz starta. Mums ir ārkārtīgi žēl, ka Aleksejam, kuram bija potenciāls šajā rallijā uzrādīt labu rezultātu, viss ir beidzās šādi,'' teikts M-Sport paziņojumā.

''Pirmo reizi redzēju avāriju un divu spēcīgu puišu asaras. Aiz aizvainojuma un dusmām uz sevi,'' savā Facebook profilā pēc negadījuma ziņoja komandas pārstāve Lina Arnautova.


Foto: Lina Arnautova

"Diemžēl Somijas WRC rallijs mums beidzies pirms tā starta. Testa ātrumposmā tramplīnā biju pārāk ātrs, tāpēc neizdevās pareiza trajektorija nākamajam līkumam. Izklausās nereāli, bet mums viss ir beidzies. Man ir žēl. Esmu sarūgtinājis daudzus cilvēkus, kuri ticēja man - Mihailu Lepehovu, Malkolmu Vilsonu un daudzus citus. Gribu atvainoties savai komandai un faniem. Mēs atgūsimies, bet pirmā un pēdējā iespēja WRC ir izniekota. Paldies par uzmanību un atbalstu,'' tā Aleksejs Lukjaņuks.

Auto pēc avārijas:
Komentāri
coshels 27.07.2015 15:20
varbūt tomēr kādreiz vēl sanāks...
Žēl, ka šis WRC beidzās vēl nesācies...
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png