profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks pēc avārijas: Mums ļoti paveicās, jo auto noslīka uzreiz (VIDEO)

Go4speed 07.03.2015 - 07:07 Tanaks pēc avārijas: Mums ļoti paveicās, jo auto noslīka uzreiz (VIDEO)
Foto: @Bartolbia84

Jau ziņojām, ka Meksikas WRC rallija trešajā ātrumposmā ļoti nepatīkamu avāriju piedzīvoja igauņu rallija braucējs Ots Tanaks. Pēc tam, kad pilots par stipru nospieda bremzes, viņš sabojāja mašīnas piekari un auto kļuva nevaldāms. Tajā brīdī auto noskrēja no ceļa un, uzmetis kūleni, iekrita ezerā. Par laimi, auto piezemējās uz riteņiem, tāpēc Tanaks un viņa stūrmanis Raigo Molders ātri varēja pamest automašīnu. Diemžēl pēc pāris sekundēm auto noslīka, kamēr Tanaks un Molders peldēja uz krastu.


Foto: facebook.com/marcinrybakphotography

''Kādā no līkumiem par stipru nospiedu bremzes, tādējādi sabojājot mašīnas piekari. Tajā brīdī vairs nevarēja pagriezt mašīnas stūri un mēs noskrējām no ceļa. Tajā vietā bija stāva nogāze, un mēs iekūleņojām ezerā. Par laimi, auto piezemējās uz riteņiem. Tur bija ļoti dziļi, tāpēc līdz ko atvērām mašīnas durvis, tā auto uzreiz noslīka. Mums ļoti paveicās…'' saka Ots Tanaks.

''Pēc šī gadījuma mums nebija iespēja sakontaktēties ar komandu. Radio signāls bija pazudis, kā arī mūsu telefoni palika automašīnā. Arī citu cilvēku telefoniem zona bija ļoti slikta. 20 minūtes neviens komandā nezināja, kas mums noticis. Jūs varat iedomāties, kādas viņiem bija bažas.''


Foto: facebook.com/marcinrybakphotography

''Šāda pašsajūta man nekad iepriekš nebija bijusi. Šobrīd ir tukšas sajūtas, tāpēc labākais, kas šobrīd varētu būt, ir atgriezties pie rallija mašīnas stūres. Komanda centīsies pēc iespējas ātrāk izcelt mašīnu no ezera, lai to nogādātu servisa parkā. Mehāniķi ir gatavi visu nakti labot šo auto, lai es varētu atgriezties trasē. Izklausās pēc traka plāna, taču, ja būs kaut mazākās iespējas atgriezties rallijā, zinu, ka mana komanda to varēs paveikt,'' nobeidz Tanaks.


Foto: flickr.com/photos/bestofrallylive

Jāatzīmē, ka pēc tam, kad auto iekrita ūdenī un ekipāža bija spiesta peldēt uz krastu, Tanaka stūrmanim rokās joprojām bija trases pieraksti, kurus viņš vēlāk viesnīcā arī izžāvēja. Daudzi pēc šīs avārijas Tanakam stūrmanim veltīja atzinīgus vārdus. ''Raigo Molders ir leģenda. Viņš avarēja ezerā, mašīna noslīka, bet, kamēr viņš peldēja uz krastu, viņam rokās joprojām bija stenogramma,'' saka Kena Bloka stūrmanis Aleks Gelsomino.

Tanaka avārija:
Komentāri
gt99 07.03.2015 11:58
Jauna auto daudzcīņas disciplīna - rallijs + peldēšana :)
p.s. Tanaks savā elementā
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png