profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Montekarlo WRC uzvar Ožjē, Kubica paliek bez bremzēm un avarē pēc finiša (FOTO)

Go4speed 25.01.2015 - 20:03 Montekarlo WRC uzvar Ožjē, Kubica paliek bez bremzēm un avarē pēc finiša (FOTO)
Pirmajā WRC posmā VW nebija kokrentu.

Ar pārliecinošu VW komandas uzvaru noslēdzies 2015.gada WRC sezonas pirmais posms, kas notika Montekarlo. Atgādināsim, ka pēc trīs dienām līderis bija Sebastjans Ožjē, kuram 42,8 sekundes zaudēja Jari Mati Latvala.

Rallija noslēdzošās dienas pirmo posmu ar ātrāko laiku iesāka Kriss Mīke. Piektais ātrākais bija Ožjē, kurš atzina, ka viņam mērķis ir nosargāt pirmo vietu un viņš negrasās riskēt. ''Izvēlējāmies riepas, kas ir drošākais variants. Šīs riepas šim posmam nebija piemērotas, taču galvenais uzdevums ir izcīnīt uzvaru,'' tā Ožjē.


Sebastjans Lēbs. Foto: Citroen Racing

14.posmā ātrākais bija Sebastjans Lēbs, kurš kopvērtējumā pakāpās uz astoto vietu. Neveiksmīgi šis ātrumposms beidzās Robertam Kubicam. Poļu braucējs spēja finišēt un uzrādīt sesto laiku, taču uzreiz pēc finiša viņa automašīnai pazuda bremzes, pēc kā sekoja smaga avārija. ''Esam priecīgi dzirdēt, ka Kubica un viņa stūrmanis ir sveiki un veseli pēc šīs avārijas,” savā twitter kontā vēstīja Volkswagen komanda. Jāatzīmē, ka sākumā pastāvēja iespēja, ka abi sportisti varētu gūt traumas, taču, par laimi, ekipāža minētajā avārijā necieta.


Kubicas automašīna pēc avārijas. Foto: @colmcklein

Arī Latvala atzina, ka bremzes pēc 31,6 kilometrus garā posma esot bijušas ļoti sliktas. ''Bremzes posma beigās bija briesmīgas. Man tās bija praktiski beigušās, tāpēc bija bailīgi braukt. Mums vēl palicis tikai viens posms, tāpēc ceru, ka tur viss būs kārtībā.''


Elfins Evans. Foto: M-Sport

Pēdējā Power Stage posmā ātrākais bija Mīke, kurš kopvērtējumā izcīnīja desmito vietu. Otrais Power Stgae posmā un astotais absolūti finišēja Lēbs. Taču absolūtajā kopvērtējumā pirmajās trīs vietās finišēja visi trīs Volkswagen komandas braucēji, tādējādi lieliski iesākot jauno sezonu. Pirmais Ožjē, otrais Latvala, bet trešais – Mikelsens. RGT klasē pirmais franču leģenda Fransuā Delekūrs, kurš brauca ar Porsche 997 GT3 Cup RGT automašīnu.


Foto: Hyundai Motorsport

''Uzvara Montekarlo WRC posmā jebkuram braucējam nozīmē daudz, it īpaši man. Šis ir sezonas svarīgākais rallijs. Laikapstākļi šeit spēlē ārkārtīgi lielu lomu, taču prieks, ja tu uzvari, ir liels. Šajā rallijā ir labākā atmosfēra, kādu esmu piedzīvojis rallijos. Kad veicu ātrumposmu, kas atradās vistuvāk manai dzimtajai pilsētai, atmosfēra bija maģiska,'' tā rallija uzvarētājs Sebastjans Ožjē.

WRC2 klasē pirms pēdējās dienas līderis bija Stefans Lefevrs, taču tikai piektais bija Kreigs Brīns. Pēdējā dienā, vienam braucējam izstājoties, Brīns spēja pakāpties uz otro vietu, kamēr pārliecinošu uzvaru svinēja francūzis Lefevrs.

Rallija rezultāti:
1. flag
Ogier Sébastien
Volkswagen Polo R WRC 3:36:40.2
2. flag
Latvala Jari-Matti
Volkswagen Polo R WRC +58.0
3. flag
Mikkelsen Andreas  
Volkswagen Polo R WRC  
+2:12.3
4. flag
Ostberg Mads
Citroën DS3 WRC +2:43.6
5. flag Neuville Thierry Hyundai i20 WRC +3:12.1
6.
flag
Sordo Dani
Hyundai i20 WRC +3:12.9
7.
flag
Evans Elfyn
Ford Fiesta RS WRC +5:23.7
8. flag Loeb Sébastien Citroën DS3 WRC +8:34.7
8. flag
Prokop Martin
Ford Fiesta RS WRC +9:54.8
10.
flag
Meeke Kris
Citroën DS3 WRC +10:55.6
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png