profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Braukšanā svarīgi izmantot prātu; nevar vienmēr braukt ar pilnu gāzi

Go4speed 26.11.2014 - 23:21 Tanaks: Braukšanā svarīgi izmantot prātu; nevar vienmēr braukt ar pilnu gāzi
Ots Tanaks. Foto: @tWorld

Nākamgad pēc divu gadu pārtraukuma pasaules rallija čempionātā (WRC) atgriezīsies igauņu sportists Ots Tanaks. Talantīgais igauņu braucējs sevi ir pierādījis kā ļoti ātru braucēju, taču pēc 2012.gada, kurā sportists ļoti daudz avarēja, viņa un M-Sport ceļi šķīrās. Taču tagad M-Sport Tanakam, kurš ir uzkrājis pieredzi, nolēmuši dot otro iespēju.


Ots Tanaks Argentīnas rallijā piedzīvoja avāriju. Foto: ewrc.cz

''Tagad galvenā lieta ir tā, ka esmu guvis lielāku pieredzi. Nepārprotami 2012.gads nebija viegls. Tas bija mans pirmais gads WRC, tāpēc, iespējams, manas cerības bija pārāk augstas. Jau no paša sākuma centos braukt tikpat ātri, cik līderi, tāpēc arī tajā brīdī radās kļūdas. Taču, gadiem ejot, esmu sācis domāt vairāk. Braukšanā svarīgi ir izmantot prātu, tāpēc nevar vienmēr braukt ar pilnu pedāli,'' intervijā wrc.com saka Ots Tanaks.

''Kad 2013. gadā biju prom no rallija, sapratu, cik ļoti man pietrūkst WRC. Pēc diviem mēnešiem biju gatavs darīt visu, lai atgrieztos rallija mašīnā. Tas arī izdevās. Gadiem ejot, esmu kļuvis gudrāks. Jūtu, ka spēju kontrolēt sevi un saprotu, kā pareizi pieiet rallijam.''


Foto: ewrc.cz

Uz jautājumu, kādi ir sportista mērķi 2015.gadam, Tanaks turpina: ''Sākumā plāns ir panākt to, lai būtu labas sajūtas ar mašīnu un komandu, tāpēc decembra vidū aizvadīsim testus. Pēc tam sāksim ar Montekarlo ralliju, kas ir viens no sarežģītākajiem rallijiem. Būs svarīgi tur izdzīvot, jo tur gūtā pieredze ir ļoti svarīga. Pēc tam dosimies uz Zviedriju un Meksiku, kur varam uzrādīt labus rezultātus. Pārējos rallijus mēs jau zinām, tāpēc esmu gatavs tos visus izbaudīt,'' nobeidz Tanaks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png