profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spānijas WRC atgriežas Bloks, treniņos ātrākais Noivils (VIDEO)

Go4speed 23.10.2014 - 15:58 Spānijas WRC atgriežas Bloks, treniņos ātrākais Noivils (VIDEO)
Kens Bloks treniņos. Foto: Andre Lavadinho, @World

Ceturtdien tika dots starts Spānijas WRC posmam, kurā, iespējams, varēsim kronēt jauno 2014. gada pasaules rallija čempionu. Šobrīd līderis ar 217 punktiem ir Sebastjans Ožjē, kuram seko Jari Mati Latvala (190). Tieši starp šiem diviem braucējiem noskaidrosies, kurš būs šī gada WRC čempions. Lai kļūtu par divkārtējo čempionu, Ožjē jāizcīna par vienu punktu vairāk nekā Latvalam.


Tjerī Noivils darbībā. Foto: facebook.com/RicardoOliveiraFoto

''Esmu ļoti motivēts Spānijas rallijā parādīt savu labāko sniegumu. Mums bija iespēja savu titulu izcīnīt mājas rallijā Francijā, taču diemžēl tas rallijs mums nebeidzās tā, kā gribētos. Taču esmu pilnībā pārliecināts, ka mēs titulu aizstāvēsim Spānijā. Mēs šeit uzvarējām pagājušajā gadā, un šeit jūtos fantastiski,'' tā pirms rallija teica Sebastjans Ožjē.

Ceturtdien sportisti aizvadīja Shakedown braucienu, kurā ātrākais bija Tjerī Noivils. Taču kopumā rezultāti bija ļoti blīvi, jo pirmais sešinieks iebrauca 0,9 sekunžu robežās.

''Neizjūtu nekādu spiedienu,'' pēc treniņiem saka Sebastjans Ožjē. ''Man jau ir viens tituls, kā arī šobrīd man ir 27 punktu pārsvars. Nav iemesla tam, lai justu spiedienu. Man patīk mana šī brīža situācija. Viss ir manās rokās un es jūtos labi.''


Foto: Ricardo Oliveira

Tāpat aizraujoši notikumi sagaidāmi WRC2 klasē, kur arī notiek sīva spēkošanās par titulu. Šobrīd līderis ir itālis Lorenco Bertelli, taču šajā posmā uz starta izies ātrie Nasers Al-Atija un Karls Krūda, kuri arī vēl var pacīnīties par čempiontitulu. ''Tituls ir iespējams, taču par to nedomāju, jo šis man ir parasts posms. Uz mani netiek izdarīts spiediens. Protams, būtu patīkami izcīnīt vēl vienu titulu, taču esmu jaunākais, tāpēc, ja neizcīnīšu to šogad, vīlies nebūšu. Tad es atgriezīšos nākamgad un izcīnīšu to,'' pirms rallija saka Karls Krūda.


Nasers Al-Atija. Foto: wrc.com

Spānijas WRC posms ir vienīgais rallijs kalendārā, kurā sportistiem jābrauc gan pa granti, gan asfaltu. Pirmajā dienā braucējiem būs jāveic seši grants posmi (141 km), bet sestdien un svētdien atlikušie desmit asfalta posmi. Rallija kopējais garums - 372 kilometri.


Grants (pa kreisi) un asfalta segumam paredzētās atsperes. Foto: wrc.com

Pirmā ātrumposma starts tiks dots šovakar vakarā, kad Barselonas ielās sportisti aizvadīs Superspeciālo posmu.

Shakedown posms:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png