profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu sportista lielā iespēja

Go4speed 23.10.2014 - 09:54 Igauņu sportista lielā iespēja
Pērns vai Keivs - kurš būs Drive DMACK Fiesta kausa čempions un kurš brauks ar šo auto?

Pēc pagājušā gada WRC sezonas Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) oficiāli paziņoja, ka 2014. un 2015. gada WRC rallija sezonā Citroen Racing kļūs par Junior WRC automašīnu piegādātāju, kas nozīmē to, ka JWRC tiks braukts ar jaudīgajiem Citroën DS3 R3T spēkratiem.

Pēc šī lēmuma Fiesta R2 mašīnas no WRC skatuves nekur nepazuda, jo šie auto WRC bija redzami arī šogad, jo pēc FIA lēmuma M-Sport kopā ar riepu ražotājiem DMACK jaunajiem braucējiem WRC čempionāta ietvaros piedāvāja ar Fiesta R2 startēt Drive DMACK Fiesta kausā, kur galvenā balva - 2015. gadā ar Ford Fiesta R5 automašīnu startēt WRC2 čempionātā.


Sanders Pērns. Foto: Edgars Leonovs

Šajās dienās Spānijā tiks aizvadīts noslēdzošais WRC2 posms, pēc kura tad arī tiks noskaidrots, kurš braucējs nākamgad septiņos posmos startēs ar Fiesta R5 mašīnu WRC čempionātā. Pretendenti uz uzvaru ir divi – igaunis Sanders Pērns un britu pilots Toms Keivs. Uzreiz jāpiebilst, ka abi šie braucēji vairākos rallijos ir startējuši arī Latvijā (Keivs rallija pirmos soļus spēra tieši Latvijā – aut.).

Šobrīd līderis ar 109 punktiem ir Pērns, bet 80 punkti ir Keivam. Lai arī pārsvars ir liels (29 punkti), maksimums, ko šajā posmā varēs izcīnīt, ir 42 punkti. ''Mans uzdevums šajā rallijā būs braukt tik ātri, cik būs nepieciešams, lai nodrošinātu čempiontitulu. Mēs sekosim tam, kā brauks Keivs, un nepieciešamības gadījumā reaģēsim,'' tā Sanders Pērns.

Jāatzīmē, ka šajā klasē braucējiem dod papildus punktus arī par uzvarētajiem ātrumposmiem, kas cīņu padara daudz neprognozējamāku. Taču, ja Pērns finišēs trešais vai augstāk, tad, neatkarīgi no izcīnītajiem punktiem ātrumposmos, viņš kļūs par šī gada Drive DMACK Fiesta kausa ieguvēju.


Toms Keivs. Foto: ewrc.cz

''Mans plāns, kā vienmēr, ir uzvarēt, taču svarīgi būs uzvarēt pēc iespējas vairākos ātrumposmos, kas mums varētu dot lielākas priekšrocības cīņā par titulu. Dažādais rallija segums (sportisti brauks gan pa asfaltu, gan granti - aut.) būs liels izaicinājums mūsu stratēģijā,'' tā Toms Keivs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png