profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Supersprintā neiztiek bez kūleņa un degšanas, dienas uzvarētājs - Nebars

Go4speed 07.05.2011 - 20:52 Supersprintā neiztiek bez kūleņa un degšanas, dienas uzvarētājs - Nebars
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed


Pirmās šīs sezonas rallija supersprinta sacīkstes attaisnoja uz sevi liktās cerības. Braucēji bija apmierināti ar ātro un labi sagatavoto trasi, savukārt skatītāju asinis uzkurināja efektīvie Nebara un Kalniņa braucieni, Gunta Lielkāja kūlenis un divi aizdegušies automobiļi.

Foto: Gints Bērziņš, Go4speed
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Ar to starpgadījumi nebeidzās - pirmajā braucienā Raivja Poiša vadītajam Nissan Sunny nokrita ritenis, tāpat vairākiem braucējiem bija kontakti ar trases nožogojumiem. Visskatāmāko sniegumu „Tepera" trasē demonstrēja Kārlis Nebars ar Subaru Impreza un Zigurds Kalniņš, kas ar ASRT sagatavoto Mitsubishi Lancer Evolution uzvarēja 4WD Open ieskaitē. Abi gādāja par intrigu, savā starpā sacenšoties par dienas ātrāko laiku. Rezultāts šoreiz par labu Nebaram.

Viņš arī šodienas lielākais uzvarētājs. Kārlis Nebars izcīnīja pirmās vietas divās dažādās klasēs - FWD 1600 un 4WD+. Viņam arī labākais sniegums no O!Kartes Akadēmijas dalībniekiem, kuri šodien trasē bija veseli 11. Nebars portālam atzina, ka viņam labi padodas šī trase, it sevišķi patīkot tas, ka tā ir ātra un labi sagatavota. „Braukt FWD 1600 klasē bija traka ideja, uz kuru mani pamudināja. Bet nu viss kārtībā," par savu uzvaru savās pirmajās sacīkstēs ar priekšpiedziņu smej sportists.

Dalībniekus un skatītājus - līdzīgi kā Kalnamuižā - priecēja saule un putekļu mākoņi. Tomēr vējš ātri kliedēja putekļus, līdz ar to trase visu dienu bija labi pārskatāma. Pati trases konfigurācija atšķīrās no iepriekšējiem gadiem, kā arī uz katru iebraucienu tā tika nedaudz pamainīta.

Uz starta izgāja kopskaitā 97 dalībnieki, favorīti lielos vilcienos attaisnoja uz sevi liktās cerības. FWD 1600+ un RWD klasēs uzvaras izcīnīja pagājušā gada čempioni Sandis Laukšteins un Andris Vovers, savukārt kā jau iepriekš minēts 4WD+ Nebars aiz sevis atstāja Ainaru Eikertu, Andri Kulbergu un Mārtiņu Dzenīti.

4WD klasē pirmo vietu ieguva Edgars Avens, Vaz Historic Open nepārspēts palika Gatis Liepiņš, savukārt 2WD Open pirmais Guntis Lielkājis. U18 junioru ieskaitē pirmais Arturs Vaido, aiz sevis atstājot vairākus O!Kartes Autosporta Akadēmijas dalībniekus.

Nākamais rallija supersprinta posms gaidāms 18. jūnijā, Bauskā esošajā s/k „Mūsa".

Rezultāti:

2WD open
Guntis Lielkājis
Andis Vanters
Egils Īle

4WD
Edgars Avens
Ints Dimiņš
Ints Jeršovs

4WD Open
Zigurds Kalniņš
Daniels Baltais
Kārlis Goldmanis

4WD+
Kārlis Nebars
Agris Brediks
Andris Kulbergs

1600
Kārlis Nebars
Edgars Tralla
Guntis Lielkājis

1600+
Sandis Laukšteins
Jānis Cielēns
Mairis Laukšteins

RWD
Andris Vovers
Aigars Tīdmanis
Gundars Tīdmanis

VAZ Historic Open
Gatis Liepiņš
Raivis Grīnfelds
Ivars Helmess

U18
Arturs Vaido
Reinis Nitišs
Ralfs Sirmacis


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png