profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēdējos sacensību apļos noskaidro 333 Ziemas kausa sezonas uzvarētājus

Go4speed 13.02.2018 - 23:58 Pēdējos sacensību apļos noskaidro 333 Ziemas kausa sezonas uzvarētājus
Publicitātes foto

333 Ziemas kauss 2017/2018 gada sezona tika noslēgta ar Neste klasiskā formāta posmu, kurā spraigās cīņās līdz pat pēdējam aplim tika noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji. Priekšpiedziņas (2WD) klasē PRO grupā sezonas uzvarētājs Otto Birznieks, AM grupā – Dinārs Tučs. Aizmugures piedziņas (RWD) klasē PRO grupā uzvara Kasparam Mamonam, bet AM grupā – Artūram Vilciņam. Savukārt pilnpiedziņas klasē PRO grupā uz pirmā pjedestāla pakāpiena jau otro sezonu pēc kārtas – Artis Vicinskis, bet AM grupā - Uldis Megnis. Jāpiemin, ka visiem AM grupu uzvarētājiem šī bija pirmā sezona 333 Ziemas kausā.

Sezonas noslēdzošais Neste klasiskā formāta posms norisinājās pienācīgos ziemas laikapstākļos, kas bija pārbaudījums visiem dalībniekiem, jo segums un saķere trasē nepārtraukti mainījās.

(2WD) grupa
2WD klasē AM grupā par Neste klasiskā formāta posma uzvarētāju kļuva Uldis Megnis, kurš šosezon pirmo reizi startēja šajā ieskaites grupā, otrā vieta Neldai Žentiņai, bet trešā junioram Kristam Zideram.
Kopvērtējumā uz augstākā pjedestāla pakāpiena Dinārs Tučs, kurš visas sezonas laikā rādīja ļoti pārliecinošu sniegumu, otrā vieta Kristam Zideram, bet trešā – Neldai Žentiņai.


Publicitātes foto

2WD klasē PRO grupā sīvas cīņas starp jau ļoti pieredzējušiem braucējiem, šoreiz ātrākais – Modris Žentiņš, otrā vietā Aivo Gailītim, bet trešā – Otto Birzniekam. Kopvērtējuma rezultāti saglabājās ļoti blīvi visas sezonas garumā, un tikai par trīs punktiem, apsteidzot Aivo Gailīti, šosezon pirmais Otto Birznieks, bet uz trešā pjedestāla pakāpiena – Modris Žentiņš.

RWD grupa
RWD klasē AM grupā jau otro posmu pēc kārtas ātrākais bija Gatis Ģērmanis, aiz sevis atstājot Andri Aizpurieti, kurš šosezon piedalījās pirmo reizi, un Rūdolfu Kraukli. Lai arī Gatis Ģērmanis pēdējos posmos rādījis ļoti pārliecinošu sniegumu, šīs sezonas debitants Artūrs Vilciņš pirmajos posmos iekrājis bija pietiekami punktus, lai kļūtu par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju. Trešajā vietā - Kristaps Pliķēns.

RWD klasē PRO grupā šogad trīs izteikti sezonas līderi, kas ne pirmo gadu viens otru izaicina - Kaspars Mamons, Aigars Tīdmanis un Raivis Galviņš. Bija skaidrs, ka uzvara 5.posmā nozīmētu arī uzvaru sezonas kopvērtējumā. Līdz ar to bija vērojama saspringta cīņa līdz pat sacensību pēdējam aplim, kurā ātrāko laiku uzstādīja Kaspars Mamons, tādejādi kļūstot par posma un arī kopvērtējuma uzvarētāju. Otrā vieta Aigaram Tīdmanim, bet trešā – Raivim Galviņam.

4WD grupa
4WD AM grupā Neste klasiskais formāts īpaši pateicīgs bija Uldim Megnim, kuram uzvara ne tikai 2WD AM, bet arī 4WD AM grupā, otrā vieta Mārtiņam Ozoliņam, bet trešā – Kristapam Mazūram. Uldis Megnis ar uzvaru šajā posmā nodrošināja sev vietu arī uz pjedestāla augstākā pakāpiena sezonas kopvērtējumā, otrajā vietā atstājot savu sīvāko konkurentu Mārtiņu Ozoliņu, bet trešā vieta Modrim Feodorovam.


Publicitātes foto

4WD PRO grupā izvērtās īpaši saspringts fināls, diviem labākajiem dienas braucējiem vienāds punktu skaits, bet, ņemot vērā arī 3.braucienu, pirmā vieta Artim Vicinskim, otrā Sandim Eisleram, bet trešā – Valtam Zvaignem.
Artis Vicinskis jau otro sezonu pēc kārtas arī labākais kopvērtējuma tabulā, aiz sevis atstājot Jāni Hānu un debitantu Mārci Stūrišku, kurš sastādīja sīvu konkurenci jau pieredzējušiem braucējiem un sezonas laikā vairākkārt uzstādīja ātrākos apļa laikus.

333 Ziemas kausa 2017/2018 sezona noteikti paliks atmiņā kā apmeklētākā sezona čempionāta vēsturē, kopumā sezonas laikā uz starta izgāja 200 dalībnieki, no kuriem 90 dalībnieki nekad iepriekš 333 Ziemas kausā nebija piedalījušies. Šajā sezonā arī bagātīgākais balvu fonds čempionāta vēsturē un unikāla balva sezonas uzvarētājiem – brauciens uz Gruzijas trasi “Rustavi International Motorpark”.

Informāciju sagatavoja:
Alise Krustkalne

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png