profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

333 Ziemas kausa 3.posms aizvadīts ar sīvām cīņām

Go4speed 15.01.2018 - 13:02 333 Ziemas kausa 3.posms aizvadīts ar sīvām cīņām
Publicitātes foto

Sestdien, 13.janvārī, ziemīgi aukstos laikapstākļos tika aizvadīts 333 Ziemas kauss 3.posms. Šoreiz dalībnieki pierādīja sevi divos dažādos sacensības formātos. Diena iesākās ar Goodyear Super Sprint formātu, bet turpinājās ar īpašo Parallel challenge, kuram kvalificējās katras grupas ātrākie TOP8 braucēji.

2WD klase
Priekšpiedziņas klasē kopumā startēja 31 dalībnieks (18 PRO,13 AM). PRO grupā visas dienas garumā bija vērojama ļoti sīva cīņa starp Modri Žentiņu un Aivo Gailīti, abi divas reizes uzstādīja ātrāko laiku braucienā. Taču šoreiz pirmā vieta Modrim Žentiņam, otrā Aivo Gailītim, bet trešā – Otto Birzniekam. Modrim Žentiņam uzvara pār Aivo Gailīti arī paralēlajā izaicinājumā.
Sezonas kopvērtējumā bez izmaiņām, līdera pozīcijā Otto Birznieks, otrā vieta Reinim Trūpam, bet trešā – Tomasam Štolcermanim.

AM grupā pirmā vieta Dināram Tučam, otrā junioram Kristam Zideram, bet trešā – norvēģim Jahn Haldorsen. Arī paralēlajā izaicinājumā nepārspējams bija Dinārs Tučs, kurš finālā tikās ar Armandu Galviņu. Sezonas kopvērtējumā pēc šī posma līderos izvirzījies Dinārs Tučs, apsteidzot Kristu Zideru par 2 punktiem, bet uz trešo vietu pakāpies vēl viens juniors – Patriks Ločmelis.

RWD klase
Aizmugures piedziņas PRO grupā šoreiz uzvaru izcīnīja Aigars Tīdmanis. Otrā vieta Raivim Galviņam, bet trešo vietu izcīnīja Jānis Apsītis. Arī paralēlajā izaicinājumā ātrākais bija Aigars Tīdmanis, fināla braucienā uzvarot Raivi Galviņu.
Pēc šī posma Aigaram Tīdmanim ir izdevies kļūt par līderi arī sezonas kopvērtējumā, bet otrajā vietā, par vienu punktu apsteidzot Kasparu Mamonu, šobrīd Raivis Galviņš.

AM grupā uz pirmā pjedestāla pakāpiena – Artūrs Vilciņš, uzstādot ātrākos apļa laikus 3 no 4 braucieniem, otrā vieta – Arvim Āboliņam, bet trešā – Kristapam Pliķēnam. Artūrs Vilciņš lieliskā cīņā pret Andri Lilavu, uzvarēja arī paralēlajā izaicinājumā.
Arī sezonas kopvērtējumā Artūrs Vilciņš joprojām ir pārliecinošs līderis, bet uz otro vietu pakāpies Arvis Āboliņš, trešais – Gatis Ģērmanis. Šoreiz RWD grupu pārstāvēja 32 dalībnieki (18 PRO, 14 AM)

4WD klase
Pilnpiedziņas klasē kopumā startēja 31 dalībnieks (18 PRO, 13 AM). Uzvaru PRO grupā izcīnīja Artis Vicinskis, otrais Mārcis Stūriška, bet trešais – Jānis Sala. Savukārt paralēlajā izaicinājumā nepārspējams bija Mārcis Stūriška, fināla braucienā uzvarot Arti Vicinski.

Šāds vietu sadalījums ir veicis korekcijas arī kopvērtējumā. Lai arī Jānis Hāns ir spējis saglabāt līdera pozīciju, Mārcim Stūriškam ir izdevies pakāpties uz otro vietu (no ceturtās) un Artim Vicinskim uz trešo vietu (no sestās) sezonas kopvērtējumā, kas tikai liecina, ka cīņa būs sīva un visticamāk kopvērtējuma uzvarētāju uzzināsim tikai pašā sezonas noslēgumā.
Savukārt AM grupā pirmā vieta Uldim Megnim, otrā vieta Mārtiņam Ozoliņam, trešā – Egonam Ansbergam. Paralēlā izaicinājuma fināla braucienā ļoti sīvā cīņā Mārtiņš Ozoliņš uzvarēja Uldi Megni. Taču sezonas kopvērtējuma līderis vēl joprojām ir Uldis Megnis, aiz sevis atstājot Egonu Ansbergu un Modri Feodorovu.

Kopvērtējuma rezultāti ŠEIT.

Nākamais posms notiks 27.janvārī

Informāciju sagatavoja:
Alise Krustkalne

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png