profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sestdien Biķerniekos tiks aizvaidītas izšķirošās cīņas par Supersprinta sezonas tituliem

Go4speed 05.11.2015 - 15:58 Sestdien Biķerniekos tiks aizvaidītas izšķirošās cīņas par Supersprinta sezonas tituliem
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Jau šo sestdien, 6. novembrī, Biķernieku trasē tiks aizvadīts sestais, noslēdzošais Rallija Supersprinta posms, kas ir arī viens no pēdējiem šīs autosporta sezonas posmiem kopumā. Kā jau sezonas noslēgumam pieklājas, sacīkstēm pieteicies rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 100 sportistu.

Dalībnieku vidū ir ne tikai Supersprinta sezonas līderi, no kuriem lielākā daļa aizvadīs izšķirošās cīņas par čempionu tituliem, bet spēkus izmēģinās arī zināmi rallija braucēji - LRC1 klases čempions Guntis Lielkājis, Toms Lielkājis, Eiropas rallija vicečempions Ralfs Sirmacis, arī Aleksandrs Grīva un citi.   

Tikmēr 1600 klasē pirms noslēdzošā posma vadībā atrodas Ģirts Ozoliņš. Ar divam uzvarām sezonas pirmajos posmos un divam otrajām vietām, Ģirts ir vadībā ar 64 punktiem, par 9 punktiem apsteidzot Andri Aleksejevu. Ar 53 punktiem par kādu no goda pjedestāla pakāpieniem sola cīnīties arī Varis Žentiņš.   


Aigars Tīdmanis sezonas pirmajā posmā. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

RWD klasē cīņas par čempionu titulu izpaliks, jo posmu pirms sezonas noslēguma savu pirmo čempiona titulu ir izcīnījis Gundars Tīdmanis. Tiesa gan, tas noticis pēc tam, kad 4 sezonas G.Tīdmanis aizvadījis allaž sezonu noslēdzot kā trešais. Cīņas gan gaidāmas par otro vietu, jo vienādās pozīcijās ar 50 punktiem pirms pēdējā posma atrodas Gints Lapsa un Raivis Galviņš. Tāpat par goda pjedestālu iespējas pacīnīties ir arī Jānim Apsītim, Genādijam Fedorenko un teorētiski arī Voldemāram Kalvem.   

2WD klasē ar 61 punktu vadībā atrodas Modris Žentiņš, kuram ar 6 punktu deficītu seko Varis Žentiņš, bet vēl 2 punktus atpaliek Sandis Laukšteins. Noslēdzošajā posmā par sezonas pjedestālu cīnīsies arī Raivo Ozoliņš.   

2WD Open klasē pārliecinošs līderis ir Aigars Tīdmanis ar trim uzvarām un divām otrajām vietām. 11 punktus aiz viņa Ainārs Skaidiņš, bet 13 punktus atpaliek Edgars Poriņš.   

4WD klasē vairs tikai teorētiski Nikam Kanderam "aizsniedzams" ir Valts Zvaigzne, kurš, izcīnot 5 uzvaras šajā sezonā, ieguvis maksimāli iespējamo punktu skaitu - 75. Visticamāk, ka N.Kanders saglabās otro vietu sezonas kopvērtējumā, jo pārliecinoši atrāvies arī no trešās pozīcijas īpašnieka Jāņa Andresona.     


Vigo Rubenis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

4WD Open klasē trīs dalībnieku konkurencē šī gada kausu jau izcīnījis Andris Brohauzs, vienīgais startējot visos iepriekšējos sezonas posmos. Noslēdzošajā posmā par atlikušo pjedestālu cīnīsies Andris Puriņš un Ģirts Bērze.   

4WD Plus klasē, kur visas sezonas garumā spraigas cīņas aizvadījuši Valts Zvaigzne un Vigo Rubenis, lielāku pārsvaru pirms noslēdzošā posma izcīnījis V.Zvaigzne - viņa kontā 69 punkti, kamēr V.Rubenim - 61. Abi līderi pamatīgi atrāvušies no pārējiem sekotājiem. Cīņu par trešo vietu aizvadīs Edgars Tralla, Rolands Kaucis, Sandis Šāblis. 

VAZ Historic Open klasē nepārspējams palicis Ralfs Jānis Grīnfelds, kļūstot par sezonas uzvarētāju vēl pirms noslēguma posma. Tikmēr Raivim un Inetai Grīnfeldiem vēl iespēja pacīnīties par otro/trešo vietu.   

U18 klasē piedu dalībnieku konkurencē šobrīd vadībā atrodas Māris Millers, otrajā vietā ierindojies Madars Dīriņš, atpaliekot par 7 punktiem. Trešais Roberts Poriņš, kura ir iespēja pacīnīties teorētiski gan par pirmo, gan otro sezonas godalgu sestdien gaidāmajā posmā Biķerniekos.  

Arī skatītāji ir laipni aicināti apmeklēt autosporta vasaras sezonas noslēgumu Biķerniekos. Pirmā brauciena starts, kā ierasts, būs pl. 11.30.

Ar sezonas kopvērtējuma rezultātiem var iepazīties ŠEIT.
Starta saraksts apskatāms ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png