profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Supersprinta lielākie uzvarētāji Žentiņš, Vovers un Avens

Artūrs Virbulis 23.10.2011 - 16:28 Supersprinta lielākie uzvarētāji Žentiņš, Vovers un Avens
Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Sestdien ar supersprinta piekto posmu Biķerniekos oficiāli noslēdzās 2011. gada autosporta sezona Latvijā. Sacensības bija gana spraigas, jo vairākās klasēs izšķīrās kopvērtējuma liktenis, kas noveda pie asām cīņām ar nolauztiem riteņiem un pat kūleņa. Lielākie dienas uzvarētāji - Modris Žentiņš, Andris Vovers un Edgars Avens.

Lai arī no rīta spīdēja saule, pārējā dienas daļa bija apmākusies un ar nokrišņiem. Rezultātā trase bija slidena un dažiem sportistiem gāja kā pa ledu. Daži gan šo situāciju izmantoja, lai papriecātos un sniegtu šovu skatītājiem. Tā Kaspars Šimkus un Valts Zvaigzne ar saviem spēkratiem necentās uzstādīt labākos laikus, bet gan izbraukt pēc iespējas lielāku trases daļu sānslīdē.

FWD 1600 ieskaitē par pirmo vietu kopvērtējumā sacentās Jānis Hāns un Modris Žentiņš, no kuriem veiksmīgāks rezultāts pēdējam. Pirmajā braucienā Žentiņam priekšā vēl bija Hāns, savukārt nākamajos divos piegājienos Žentiņš parādīja klasi un spēja iegūt pirmo vietu gan klasē, gan kausa izcīņā.

Arī FWD 1600+ ieskaite Žentiņam veiksmīga, tur viņš piekāpās vien Mairim Laukšteinam, bet aiz sevis atstāja jauno talantu Ģirtu Vītiņu. Aizmugures piedziņu klasē kopvērtējuma līderis attaisnoja savu favorīta statusu un uzvarēja gan šajā posmā, gan kopvērtējumā. Pirms pēdējā posma vienāds punktu skaits 4WD klasē bija Edgaram Avenam un Intam Dimiņam un bija sagaidāma sīva cīņa.

Dimiņš brauca ar svešu auto un tādēļ nespēja ierindoties labāko trijniekā, savukārt Avenam stabils sniegums un tāpat kā Žentiņām un Voveram uzvara posmā un zelts kopvērtējumā.


Edgars Avens. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

„Pirmajam braucienam izslīdēju par daudz un attapos bordjūrā, kas man maksāja kādu sekundīti. Likās, ka rezultāts būs nekāds, tomēr ar visu to biju pirmais," savu pirmo braucienu komentē Edgars Avens. Otro braucienu Edgars braucis prātīgāk un tas atmaksājās, jo arī šoreiz iznāca visus apsteigt. „Trešo braucienu varēju teorētiski nebraukt, bet izdomāju, ka, ja jau samaksāts ir, tad ir jānobrauc tīri priekš sevis," tā par pēdējo braucienu 4WD klases uzvarētājs.

Dienas lielākais pārsteigums bija vērojams 4WD+ klasē, kurā visu gadu dominēja Kārlis Nebars. Viņš šoreiz izvēlējās startēt 4WD Open ieskaitē, tādēļ pirmo reizi šosezon bija brīva vakance uz 4WD+ uzvaru. Interesanti, ka šo iespēju izmantoja Jānis Ivanovskis, kurš ar 4WD klases spēkratu - BMW 325iX - piedalījās lielajā 4WD+ ieskaitē. Šī gada vasaras autosprinta čempions bija pārliecinoši ātrākais pirmajā un trešajā braucienā, bet otrajā vien par pussekundi atpalika no Aināra Eikerta, kurš triju braucienu summā otrais aiz Ivanovska.

„Bijām braukuši agrāk, auto stāvēja, palaidām vēl RWD Corollu un izdomājām visi kopā atbraukt un pavadīt labi dienu," tā par savu lēmumu nobraukt supersprintu Jānis Ivanovskis. „Trase nebija ļoti sarežģīti, bet ar dažādām viltībām un bedrēm. Visus trīs braucienus nobraucu labi, ne ideāli, bet labi. Ļoti liels nopelns uzvarā ir automašīnai, kurai būtu jāceļ piemineklis," smejot saka Ivanovskis un piebilst, ka „Druva šo BMW novedis līdz pilnībai un strādā gan auto, gan mūsu braukšana".


Jānis Ivanovskis. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Rezultāti:

FWD 1600
1. Modris Žentiņš, Honda Crx
2. Raivo Ozoliņš, Honda Crx
3. Ivars Cīrulnieks, Opel Corsa

FWD 1600+
1. Mairis Laukšteins, VW Golf 3
2. Modris Žentiņš, Honda Crx
3. Ģirts Vītiņš, Renault Clio

RWD
1. Andris Vovers, BMW 325
2. Gundars Tīdmanis, BMW 325
3. Jānis Apsītis, BMW 316

4WD
1. Edgars Avens, Subaru Impreza
2. Māris Druva, BMW 325iX
3. Mārcis Ivanovskis, BMW 325iX

4WD+
1. Jānis Ivanovskis, BMW 325iX
2. Ainārs Eikerts, Mitsubishi Lancer Evo
3. Vigo Rubenis, Subaru Impreza

VAZ Historic Open
1. Gatis Liepiņš, Vaz 2107
2. Raivis Grīnfelds, Vaz 2103
3. Atvars Saliņš, Vaz 2106

2WD Open
1. Ģirts Vītiņš, Renault Clio
2. Andis Vanters, Lada Samara
3. Dāvis Tobiass, Peugeot 206

4WD Open
1. Kārlis Nebars, Subaru Impreza
2. Ilvars Abramenko, Subaru Impreza
3. Jānis Patmalnieks,
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png