profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Supersprintā Feldmanim tituls, Aleksejevam avārija (FOTO)

Artūrs Virbulis 29.08.2012 - 13:57 Supersprintā Feldmanim tituls, Aleksejevam avārija (FOTO)
Kristaps Feldmanis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē par centrālo Latvijas autosporta notikuma vietu kļuva Liepāja, kur risinājās ātruma festivāls „Rallijs Kurzeme 2012". Tā ietvaros uz vējaino pilsētu devās arī rallija supersprinta piloti, kuriem ceturtajā šīs sezonas posmā nācās saskarties ar pavisam neierastu trases konfigurāciju.

Līdz šim supersprinta sacīkstes risinājušās klasiskajos sporta kompleksos, kur vienu daļu seguma veidoja grants, bet otru daļu - asfalts. Šoreiz izmainītas bija abas komponentes - sporta kompleksa vietā bija Liepājas centra ielas, bet grants vietā tīrs asfalts. Tādējādi bija sagaidāms, ka varētu izmainīties pilotu spēku samērs.

Ātrākajā 4WD+ klasē gan nekas nemainījās, jo ceturto uzvaru šosezon izcīnīja Kristaps Feldmanis, kurš attiecīgi jau vienu posmu pirms beigām priekšlaicīgi izcīnīja Latvijas kausu supersprinta 4WD+ ieskaitē. Viņa pārsvars gan šoreiz nebija tik liels, jo vērā ņemamu konkurenci viņam sagādāja vasaras autosprintos labi startējošais Mareks Žukurs.

Pirmajā braucienā Žukurs pat bija ātrākais, tomēr otrajā un trešajā braucienā viņam nācās piekāpties jaunā talanta priekšā. 4WD klasē apbrīnojamu ātrumu un stabilitāti demonstrēja godalgotais Jānis Ivanovskis. Uzvarot pirmajos divos braucienos, viņš jau sev bija nodrošinājis uzvaru Liepājas ielu posmā. Otrais palika viņa brālis Mārcis Ivanovskis, bet trešais Edgars Avens.

Arī RWD ieskaitē šoreiz uzvarēja brāļu pāris - Aigars un Gundars Tīdmaņi. Jāatzīst gan, ka cīņas bija ļoti spraigas, jo visos trīs braucienos brāļi Tīdmaņi un viņu galvenais konkurents Andris Vovers spēja iebraukt vienā sekundē. Pirmajā braucienā uzvara Gundaram, bet abos nākamajos ātrāks bija Aigars, kas līdz ar to izcīnīja arī uzvaru posma kopvērtējumā.


Andris Aleksejevs. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

FWD 1600 un FWD 1600+ klasē spraigās cīņas uzvaras spēja izcīnīt Guntis Lielkājis. Viņš no kopskaitā veiktiem sešiem braucieniem uzvarēja vien divus, tomēr ar to pietika, lai būtu pirmais abās ieskaitēs. Pirmajā braucienā FWD 1600 klasē stabili ātrāko laiku uzstādīja Andris Aleksejevs, tomēr viņš otrajā braucienā nesavaldīja savu spēkratu un ietriecās trasi norobežojošā betona sienā, tādējādi izstājoties no tālākās cīņas.

2WD Open klasē uzvara Jānim Cielēnam, 4WD Open pirmais visos trīs braucienos un arī kopvērtējumā Vigo Rubenis, bet VAZ Historic Open ieskaitē, apbraucot šīs sezonas līderus, izcīnīja Roberts Loķis.

Ja 4WD+ klasē situācija kopvērtējumā ir skaidra, tad pārējās klasēs sportistiem vēl pēdējā posmā nāksies pacīnīties. FWD 1600 ieskaitē sešu punktu pārsvaru pār Kristapu Feldmani izcīnījis Guntis Lielkājis, tāds pats pārsvars FWD 1600+ klasē pār jau minēto Lielkāji ir Modrim Žentiņam. Saspringtākā situācija ir 4WD ieskaitē, kur divu punktu ietvaros ir trīs piloti - Edgars Avens, Ints Dimiņš un Artis Upītis. Cīņā par medaļām var iesaistīties arī Jānis Ivanovskis, kurš no līdera Avena atpaliek par sešiem punktiem.

Ceturtā posma rezultāti:
FWD 1600
1. Guntis Lielkājis, Vaz 2108
2. Māris Radomišķis, Opel Corsa
3. Kristaps Feldmanis, Honda Civic

FWD 1600+
1. Guntis Lielkājis, Vaz 2108
2. Modris Žentiņš, Honda Crx
3. Raivo Ozoliņš, Honda Crx

RWD
1. Aigars Tīdmanis, BMW 328
2. Gundars Tīdmanis, BMW 328
3. Andris Vovers, BMW 325

4WD
1. Jānis Ivanovskis, BMW 325ix
2. Mārcis Ivanovskis, BMW 325ix
3. Edgars Avens, Subaru Impreza

4WD+
1. Kristaps Feldmanis, Subaru Impreza
2. Mareks Žukurs, Mitsubishi Lancer Evo 9
3. Vigo Rubenis, Subaru Impreza

VAZ Historic Open
1. Roberts Loķis, Vaz 2105
2. Artis Voicišs, Vaz 2105
3. Kalvis Tēts, Vaz 2107

2WD Open
1. Jānis Cielēns, VW Golf
2. Reinis Lazdiņš, VW Golf
3. Raivis Poišs, Nissan Sunny

4WD Open
1. Vigo Rubenis, Subaru Impreza
2. Aigars Bajārs, Subaru Impreza
3. Oto Patmalnieks, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png