profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kalvis Blūms: Mēs uz ralliju braucam atpūsties un izbaudīt to

Mārtiņš Jankovskis 29.07.2019 - 22:48 Kalvis Blūms: Mēs uz ralliju braucam atpūsties un izbaudīt to
Kalvis Blūms/Jurģis Meisters. Foto: Justas Leleckas

Ar ceremoniālo startu un atklāšanas pasākumu sestdienas rītā sākās "Around 7 Lakes Rally 2019" - Zarasai pilsētā, Lietuvā. Rallijs noslēdzās tajā pašā dienā ar apbalvošanas ceremoniju pēc aizvadītiem astoņiem ātriem un interesantiem ātrumposmiem. Kopumā uz starta izgāja vairāk nekā 60 ekipāžas, kuru vidū bija arī ap 30 latviešu ekipāžām.

Rallija ietvaros dalībniekiem bija iespēja startēt vairākās ieskaitēs, jo šīs sacensības bija ne tikai Lietuvas rallijsprinta čempionāta trešais posms, bet arī Latvijas rallijsprinta čempionāta ceturtais posms, papildus tam arī Samsonas Motorsporta kauss. Rallyworkshop rallija komanda šajās sacensībās startēja ar trīs ekipāžām, divas no tām, Kalvis Blūms / Jurģis Meisters un Kristaps Sarma / Ervins Zgirskis, sacentās vienā klasē 4WD Open, bet trešā, Krišjānis Zintis Puriņš / Mārtiņš Puriņš 4WD klasē.

Iespaidīgu sniegumu parādīja K.Blūma / J.Meistera ekipāža, sasniedzot otro labāko rezultātu rallija kopvērtējumā, bet 4WD Open klasē palika nepārspēti un ieguva godpilno pirmo vietu. Jāpiemin, ka Kalvim, kā pilotam, šis bija trešais rallijs viņa karjerā un pirmais šajā sezonā. Ekipāžas pilots, Kalvis Blūms: "Pagājušajā gadā šajā rallijā ieguvām ļoti pozitīvas emocijas un arī šoreiz devāmies pēc tām. Izbaudījām ne tikai pasākumu, bet arī pilsētu, skaistos skatus un ezerus. Rallijs ļoti labi organizēts, formāts tādiem, kā mēs, kuri ralliju bauda kā atpūtu, ļoti ērts. Nenoliegšu, ka domājām arī par rezultātu, jo vienmēr patīkamāk ir būt saraksta augšgalā. Jau dienas sākumā noskaņojām sevi nopietni un uzrādījām labus rezultātus. Dienas otrajā pusē sapratām, ka komandas biedri tuvojas un nevar atslābt, tā arī braucām līdz galam un kopumā esam ļoti apmierināti ar šajās sacensībās sasniegto! Paldies Rallyworkshop komandai, mašīna bija ļoti labi sagatavota un bija bauda braukt, kā arī paldies Metāla Pasaulei un visiem atbalstītājiem!"

Sarunā ar portālu Go4speed Kalvis Blūms piebilst: "Šis auto mums ar Jurģi ir nopirkts uz pusēm, tāpēc vienu ralliju brauc viens, otru - otrs. Vai esmu pārsteigts par rezultātu? Ja godīgi, tad liels pārsteigums nebija. Rallijā esmu iekšā visu laiku, tāpēc nav tā, ka man tas būtu svešs, kaut arī līdz šim nav sanācis braukt daudz. Esot stūrmanis, daudz arī mācos no Jurģa, tāpēc salieku visu kopā, un, lūk, ir rezultāts. Jāpiebilst, ka mums jau šis auto ir standarta, taču pierādījām, ka arī ar šādu standarta auto var pabraukt ātri. Mūsu mērķis pirms rallija bija cīnīties ar Sarmas ekipāžu, un mums tas izdevās.''


Rallyworkshop komanda

"Mēs uz ralliju braucam atpūsties un izbaudīt to. Zinu, ka citi vairākas reizes pārbauda pierakstus, skatās video, bet mēs jau pārbrauciena režīmā salabojam visu, vakarā paēdam vakariņas, iedzeram kausu alus un desmitos jau ejam gulēt," turpina Blūms, kurš piebilda, ka pēc pirmās sekcijas, kad Blūms cīnījās ar ātro Giedriusu Notku, lietuvietis vēlāk esot interesējies par Kalvja ekipāžu un viņu auto.

Tāpat Kalvis piebilda, ka viņš ļoti labi atceras ātrumposmus. Lai arī daži posmi šogad gāja pretējā virzienā, sportists spēj sev galvā uzzīmēt šo līkumu un izbraukt to. Pagājušajā gadā Blūms šajā rallijā izcīnīja astoto vietu, uzvarētājam Notkusam zaudējot vairāk nekā trīs minūtes.

Komandas biedriem uz papēžiem mina šajā sezonā jaunizveidotā rallija ekipāža K.Sarma / E.Zgirskis, iegūstot trešo vietu rallija kopvērtējumā un otro vietu 4WD Open klasē, uzreiz aiz saviem komandas biedriem. Ar katru ralliju ekipāža kāpina tempu un uzlabo savu sniegumu. Kristaps Sarma, ekipāžas pilots: "Kopumā rallijs bija izdevies, ātrumposmi bija samērā ātri un ar savu sniegumu esam apmierināti. Noteikti vēl ir jātrenējas, jāpilnveido stenogramma un jāpiestrādā pie braukšanas, jo jūtam, ka ir vēl kur pielikt un paši zinām, kuros brīžos zaudējam sekundes!"


Foto: Justas Leleckas

Krišjānis Zintis Putniņš, Rallyworkshop komandas pilots: "Rallijs bija patīkams un, kā vienmēr, to izbaudījām pilnībā! Ar stūrmani esam satrādājušies un sadarbība starp mums ir veiksmīga. Mēģinām ar katrām sacensībām kāpināt tempu un piestrādāt pie dažādām niansēm, lai arī rezultāts uzlabotos." Ekipāža šajā sezonā pārsteidz ne vien ar mērķtiecību, bet arī vērā ņemamiem sasniegumiem. Šajā nedēļas nogalē K.Z.Putniņš / M.Puriņš rallija kopvērtējumā ierindojās saraksta augšgalā - Top 5, bet 4WD klasē uzrādīja labāko rezultātu, kāpjot uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena.

Rallyworkshop rallija komandai šī sezona turpinās - nākamās sacensības komanda aizvadīs Igaunijā, "Rallysprint Louna Esti" 24.-24. augusts, pēc tam divas sacensības vienā nedēļas nogalē "Minirallijs Saldus" 21. septembris, "Rallijsprints Saldus" 22. septembris un sezonu komanda noslēgs Igaunijā, krāšņajā rudens rallijā "Rally Saaremaa" 11.-12. oktobrī.

Informāciju sagatavoja:
Ervins Zgirskis
Rallyworkshop rallija komandas pārstāvis

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png