profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprintā 'Viekšniai 2017' Jaunzems otrais, Blūms uzvar Latvijas rallijsprinta ieskaitē

Mārtiņš Jankovskis 20.08.2017 - 19:11 Rallijsprintā 'Viekšniai 2017' Jaunzems otrais, Blūms uzvar Latvijas rallijsprinta ieskaitē
Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš. Foto: NJFoto

Sestdien tika aizvadītas rallijsprinta sacensības ''Viekšniai 2017'', kas bija Lietuvas rallijsprinta ceturtais posms, kā arī Latvijas rallijsprinta čempionāta piektais posms. Pavisam kopā uz starta izgāja vairāk nekā 50 ekipāžas, no kurām vairāk nekā 20 ekipāžas bija Latvijas.

Vienā dienā sportistiem bija jāveic desmit ātrumposmi (58 km). Pēc pirmajiem pieciem ātrumposmiem līderis bija pieredzējušais Giedrius Notkus, kuram 16 sekundes zaudēja Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš. 22 sekundes atpalika 2014.gada ERC Production kausa čempions Vitālijs Puškars.


Mareks Švarcs-Švampāns. Foto: NJFoto

Taču pēc servisa parka trase bija slapja, jo lija lietus. Lietus apstākļos, uzlicis jaunas riepas, ļoti ātrs bija Notkus, kurš atrāvās no konkurentiem un beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrais palika Jaunzems, bet trešie – Emīls Blūms/Didzis Eglītis. 2WD ieskaitē triumfēja Jānis Grīnbergs/Jānis Strazdiņš, kuri par 50 sekundēm apsteidza Andri Voveru/Aldi Hanzenu.

Latvijas rallijsprinta čempionāta ieskaitē līdz ar to pirmais Blūms, otrie Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins (+14.00), bet trešie - Mikus Neško/Mārtiņš Briedis (+40.60). 1600 klasē uzvarēja polis Sebastjans Čarzanovskis, 4WD pirmais Mareks Švarcs-Švampāns, 2WD Open uzvarēja norvēģis Ruairi Markus Bells, 4WD Open triumfēja Blūms, bet Klasika 3000 pirmais Jānis Grīnbergs.


Foto: SG Rally photography

Pēc rallija portāls Go4speed uz sarunu aicināja Emīlu Blūmu un Rolandu Jaunzemu, kuri par aizvadīto ralliju pastāstīja vairāk.

Pirmais aplis līdz servisa parkam pagāja mierīgā tempā. Jāsaka, ka, ņemot vērā garās taisnes, tad tie posmi nedaudz tā kā iemidzināja. Taču servisa parka laikā uznāca stiprs lietus, tāpēc otrais aplis bija ļoti viltīgs, un tas mums aizritēja ar dažādiem piedzīvojumiem, tāpēc tas dienas nobeigums beigās bija ļoti interesants. Jāsaka, ka neatceros, kad mums būtu bijuši tik daudz dažādi piedzīvojumi vienā rallijā. Taču prieks, ka savācāmies un spējām sasniegt finišu trešie absolūti un pirmie Latvijas rallijsprinta čempionāta ieskaitē,” stāsta Emīls Blūms, kuram šis ar stūrmani Didzi Eglīti kopā bija tikai trešais rallijs.

Jautāts, kas pietrūka, lai varbūt pacīnītos par kādu augstāku vietu, Emīls piebilda, ka tur, kur bija strādājami posmi, tur viņi vadošajiem braucējiem zaudēja mazāk, bet ātrajos posmos auto jaudas dēļ viņi netika līdzi līderiem.


Emīls Blūms. Foto: NJFoto

''Kopumā jāsaka, ka rallijsprints bija ļoti interesants, tāpēc paldies organizatoriem par lieliski noorganizēto ralliju. Tāpat gribu teikt lielu paldies Videstehnikai un stūrmanim Didzim Eglītim.

Ar ralliju apmierināts bija arī Rolands Jaunzems, kuriem šis posms bija kā lielisks treniņš pirms Igaunijas rallija. ''Mums uzdevums bija gūt labu treniņu, kas arī izdevās. Savas korekcijas ieviesa lietus, jo tieši pēc servisa parka Giedrius Notkus aizbrauca prom un atrāvās. Mums nebija jaunas riepas, kamēr Notkus uzlika jaunas riepas un spēja atrauties no visiem. Kad vienā brīdī izslīdējām mežā, sapratu, ka nav jēga riskēt un ķert viņu, tāpēc tālāk vairs lieki neriskējām un braucām stabilā tempā. Diemžēl Puškars neizturēja tempu un ieskrēja celmā. Kopumā rallijsprints bija labs, taču, manuprāt, nedaudz par lielu bija tie ātrumi, jo mēs vietām spējām attīstīt virs 190 km/h lielu ātrumu. Taču kopumā esam apmierināti, jo galveno uzdevumu izpildījām, kā arī pastrādājām ar regulējumiem. Tagad esam lieliski sagatavojušies Igaunijas rallijam.''


Foto: SG Rally photography

''Noteikti gribu atzīmēt Mareku Švarcu-Švampānu un Emīlu Blūmu, kuri tiešām brauca labi un ātri. Ir mums arī Latvijā ātri puiši, ar kuriem ir jāstrādā un jāmēģina atrast finansējums,'' tā Rolands Jaunzems.

Visi rezultāti ŠEIT.

Rallijsprinta ''Viekšniai 2017'' rezultāti:
1. G.Notkus/D.Strižanas, Mitsubishi Lancer Evo IX (4WD), 31:18.00
2. R.Jaunzems/A.Kalniņš, Mitsubishi Lancer Evo VIII (4WD), +1:24.30
3. E.Blūms/D.Eglītis, Mitsubishi Lancer Evo VI (4WD), +1:54.30
4. M.Švarcs-Švampāns/A.Lūkins, Subaru Impreza (4WD), +2:08.30
5. M.Neško/M.Briedis, Subaru Impreza (4WD), +2:34.90

6. V.Plastininas/V.Plastininas, Mitsubishi Lancer Evo (4WD), +2:58.90
7. I.Pantelis/U.Kalvis, Subaru Impreza (4WD), +3:04.10
8. I.Eislers/M.Tūters, Subaru Impreza (4WD), +3:06.50
9. J.Grīnbergs/J.Strazdiņš, BMW (2WD), +3:55.70
10. L.Ozerovs/G.Jansons, Subaru Impreza (4WD), +4:35.90

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png