profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peters Solbergs: Sekot līdzi dēla gaitām rallijā ir daudz trakāk nekā startēt pašam

Mārtiņš Jankovskis 16.01.2017 - 20:01 Peters Solbergs: Sekot līdzi dēla gaitām rallijā ir daudz trakāk nekā startēt pašam
Pernilla Solberga, Olivers Solbergs, Veronika Engana un Peters Solbergs. Foto: SRT

''Rally Alūksne'' debiju piedzīvoja 15 gadus vecais norvēģu rallija braucējs Olivers Solbergs, kurš rallijsprinta ieskaitē izcīnīja septīto vietu absolūti un otro 2WD klasē. Ja pirmos posmos Solbergs brauca piesardzīgi, tad uz beigām viņš jau kāpināja tempu, kur pēdējos četros ātrumposmos viņš 2WD klasē divas reizes bija otrais, bet divas reizes ātrākais braucējs.

Pēc finiša sportists, tāpat, kā viņa vecāki un SRT komanda, bija ļoti priecīgi ar šo rezultātu. ''Esmu ļoti priecīgs gan ar debiju šajā rallijā, gan ar rezultātu. Pirms rallija aizvadījām divu dienu testus, kuros atradām ļoti labus regulējumus. Ātrumposmi bija ļoti jauki, un tos bija patīkami braukt, taču, protams, brīžiem traucēja tas, ka uz ceļa bija daudz grants,'' pēc finiša portālam Go4speed teica Olivers Solbergs.


Olivers Solbergs. Foto: www.facebook.com/AlfonsasRakauskasFoto

Uz jautājumu, vai viņš varēja pabraukt vēl ātrāk, Solbergs juniors atzina, ka ''Jā, varēju pabraukt daudz ātrāk, taču šoreiz galvenais manā pirmajā rallijā bija braukt droši un sasniegt finišu. Paldies organizatoriem par labo darbu, kā arī liels paldies komandai, ar kuru bija ļoti patīkami strādāt,'' nobeidz Solbergs, kura nākamais starts būs rallijā Sarma, taču pirms tam viņš vēl plāno aizvadīt testus.

Tikpat priecīgs un gandarīts par sava dēla sniegumu bija bijušais WRC čempions un divkārtējais Pasaules RX čempions Peters Solbergs. ''Bija smagi un ļoti nervozi, taču esmu ļoti, ļoti laimīgs par viņu. Mums bija testi, kur viņš pirmo reizi ar priekšpiedziņu brauca pa sniegu, tāpēc esam pārsteigti par otro vietu 2WD klasē. Esmu vairāk kā priecīgs, jo viņam dažos posmos izdevās apbraukt puišus ar BMW. Tas ir neticami,'' šo rindu autoram priecīgi un atviegloti pēc finiša teica Peters Solbergs.

Sarunas laikā Solbergs atzina, ka viņa uzskats ir tāds, ka testos ir jābrauc uz maksimumu un ir jāspēj atrast tā robeža, kas ir beidzamā, kad var sekot kļūda vai avārija, taču sacensībās ir jāsper solis atpakaļ un jābrauc līdz tai bīstamajai robežai.


Foto: SRT

Jautāts, vai mašīnas regulējumi bija uz Petera Solberga pleciem, Peters atzina, ka regulējumus izvēlējies Olivers. ''Viņš pats izbrauc un pateica, kādus regulējumus grib, taču, protams, mēs kopā daudz runājām un centāmies atrast labāko viņam risinājumu. Mans galvenais uzstādījums bija, lai viņš sasniedz finišu un lai mācās. Stenogramma šajā rallijā bija sarežģīta, tāpat arī jauns stūrmanis, stenogramma angļu valodā, jauni ātrumposmi – daudz jaunu lietu, bet viņš ar to visu tika galā. Esmu lepns tētis.''

Sarunas nobeigumā, jautājot, kas ir grūtāk - pašam stāvēt uz starta vai sekot līdzi dēla gaitām, Peters Solbergs atzina, ka "Sekot līdzi viņa gaitām ir daudz trakāk nekā pašam startēt rallijkrosā (smejas). Katrs ātrumposms bija smags, jo tu sēdi un gaidi, kā būs. Taču, kā jau teicu, viņam ir jāmācās un jāiet solis pa solim uz priekšu. Ir jākrāj pieredze, kas ir ļoti svarīga. Šeit Latvijā viss bija fantastiski – lieliski ātrumposmi, jauki cilvēki. Organizācija bija perfekta, kā arī komanda paveica lielisku darbu. Paldies visiem par atbalstu,'' nobeidz Solbergs, kurš nesen panāca vienošanos ar ''Volkswagen'', kas paredz, ka ''Volkswagen'' būvētām ''Polo RX'' rallijkrosa sacīkšu mašīnām šogad pasaules rallijkrosa čempionātā būs tiešs atbalsts no VW rūpnīcas.

Stāsts par Peteru un Oliveru Solbergiem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png