profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Alūksnes rallijsprintā brauksim tā, lai uzvarētu

Mārtiņš Jankovskis 15.01.2016 - 20:14 Sirmacis: Alūksnes rallijsprintā brauksim tā, lai uzvarētu
Ralfs Sirmacis. Foto: Artūrs Igaveņš

Piektdien vakarā ar svinīgo atklāšanas ceremoniju tika dots starts ne tikai Alūksnes rallijsprintam, bet arī jaunajai 2016.gada rallija sezonai Latvijā. Jāpiebilst, ka rallijam varēs sekot līdzi arī radio ''Radio Tev'', kur visas sestdienas garumā varēs uzzināt visus jaunākos notikumus no sacensībām.

Sezonas pirmajā posmā uz starta izies 54 ekipāžas. Ar pirmo numuru trasē dosies Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, kuri pērn, debitējot pie pilnpiedziņas stūres, izcīnīja uzvaru. Otrais starta numurs piešķirts Raimondam Kisielam/Arnim Ronim, kuri startēs ar jaunākās paaudzes Škoda Fabia R5. Trešais starta numurs – Jānim Berķim/Edgaram Čeporjum.


Foto: Mārtiņš Vanags

Kā pirms starta portālam Go4speed atzina Sirmacis, tad trase esot ātra un interesanta. „Trasi ir interesanta, jo vietām ir gan ātras vietas, gan arī šauras un lēnas. Ātrumposmi ir zināmi gan no citiem gadiem, gan arī no testiem, ko kādreiz šeit esam veikuši. Cerams, ka nesnigs, jo tad pirmajiem būs braukt ļoti grūti. Kupenas? Sniegs ir tikpat daudz, cik pagājušajā nedēļā, kad aizvadījām šeit testus. Uzreiz varu pateikt, ka tik daudz sniega, cik Rīgā, šeit nav. Mērķis? Brauksim tā, lai būtu pirmie. ”

Noteikti būs interesanti pasekot, kā veiksies Mārim Neikšānam/Anrijam Jesem, kurš rallija sacensībās atgriezies pēc vairāku gadu pārtraukuma. Pie favorītiem noteikti jāpieskaita arī 15 gadus vecais somu sportists Kalle Rovanpera, kurš startēs ar Škoda Fabia S2000 mašīnu.


Māris Neikšāns. Foto: Artūrs Igaveņš

11 pieteikumi atrodami "2WD Open" klasē, kur ar jauno "Ford Fiesta R2T" turbo automašīnu startēs Daņila Belokoņs/Toms Freibergs, kamēr bijušais "LMT Autosporta Akadēmijas" audzēknis Emīls Blūms atgriezies pie "Honda Civic" stūres, bet viņa stūrmane Alūksnē būs Rūta Lībiete. Spēcīgi konkurenti viņiem būs Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs ("Peugeot 208 R2"), Mārtiņš Sesks/Renis Vilsons ("Ford Fiesta R2"), kā arī Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks ("BMW Compact") un Jānis Cielēns/Salvis Rambols ("VW Golf II").


Belokoņa Turbo Fiesta

4WD ieskaitē apstiprinātas sešas ekipāžas, starp tām Ints Jeršovs/Gints Bērze ("Subaru Impreza"), Mareks Švarcs/Armands Lūkins ("Subaru Impreza"), Mikus Neško/Mārtiņš Briedis ("Subaru Impreza"), kā arī viens no līdz šim ātrākajiem supersprinta braucējiem Vigo Rubenis ("Subaru Impreza"), kurš šogad pievērsies rallijsprintam un startēs ekipāžā ar Kristapu Eglīti.


Foto: Mārtiņš Vanags

Klasē "1600'šoreiz sacentīsies Jāņa Vanaga, Kaspara Kola un Ata Ozoliņa ekipāžas , bet "2WD Open A" ieskaitē - četras ekipāžas, starp tām spēcīgie lietuvieši Egidijus Valeiša/Povilas Reisas (BMW M3) un latvieši Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis ("Renault Clio").

Pavisam kopā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi – četri dopi pa divām reizēm. Kopējais rallijsprinta garums – 68,66 kilometri.

Atgādināsim, ka papildus motivācija cīņā par uzvaru būs viena tilta piedziņas ekipāžām, jo ātrākajai no tām tiks piešķirta naudas balvu 1000 EUR apmērā.

Turpinot iepriekšējo gadu „Rally Alūksne" tradīcijas, arī šogad ātrumposmos skatītājiem ieeja būs bez maksas.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png