profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viens no vadošajiem Supersprinta braucējiem Vigo Rubenis pāriet uz rallijsprintu

Mārtiņš Jankovskis 07.12.2015 - 20:53 Viens no vadošajiem Supersprinta braucējiem Vigo Rubenis pāriet uz rallijsprintu
Vigo Rubenis un Kristaps Eglīte. Foto: No sportista personīgā arhīva

Viens no vadošajiem Supersprinta sacensību braucējiem Vigo Rubenis pēdējos gados sekmīgi startējis Supersprinta sacensībās, kā arī sportists veiksmīgi startēja minirallija sacensībās. Pēdējos četros gados Rubenis bija starp Supersprinta čempionāta līderiem 4WD Plus klasē. 2012.gadā Vigo 4WD Plus klasē ieņēma trešo vietu, gadu vēlāk viņš bija čempions, bet pēdējās divas sezonas viņš bija otrais. Standartautomobiļu komisijas noslēguma ballē 32 gadus vecais sportists sarunā ar portālu Go4speed apstiprināja, ka nākamsezon viņš nolēmis izmēģināt spēkus rallijsprintā

Vigo, vai esi apmierināts ar šo aizvadīto sezonu?
Jā, ar šo sezonu esmu apmierināts, jo viss bija kārtībā. Protams, dažos posmos varbūt nepaveicās ar laikapstākļiem, kamēr konkurentiem viss sakrita labvēlīgi, taču kopumā šī sezona man bija ideāla.


Foto: Mārtiņš Vanags

Kādi ir tavi turpmākie plāni?
Jūtu, ka esmu sasniedzis zināmu līmeni, tāpēc ir jāsper solis uz priekšu. Nākamgad plānoju startēt rallijsprintā 4WD klasē.

Tad supersprintam liksi punktu?
Tā, lai es tagad supersprintu noliktu pavisam malā, nesolu, jo gan jau kaut kad izbraukšu vēl. Miniralliju gan vairs nebrauksim. Supersprintā esmu braucis gadus piecus sešus, tāpēc tur viss ir zināms un izmēģināts, tāpēc, lai attīstītos vēl vairāk, ir jāiet uz priekšu. Lielisks piemērs ir Aigars Tīdmanis, kurš Rallijsprintā ātri vien uzvarēja Klasikas kausā. Tas nozīmē, ka vadošie supersprintisti var būt ātri arī rallijsprintā.

Ar kādu auto brauksi rallijsprintā?
Rallijsprintam šobrīd pie Kārļa Nebara, kurš arī apkalpos mūsu auto, būvējam jaunu Subaru, bet mans šī brīža auto paliks supersprintiem. Iespējams, ka kaut kādās Supersprinta sacīkstēs Open klasē nobrauksim ar jauno auto, lai labāk aprastu ar to.


Foto: Mārtiņš Vanags

Vai jau ir zināms, kurš būs tavs stūrmanis rallijsprintā?
Stūrmanis būs Kristaps Eglīte, ar ko braucu minirallijā. Esam lieliski sapratušies.

Kādus sev mērķus izvirzi rallijsprinta pirmajā gadā?
Protams, pirmajā gadā uzdevums būs krāt pieredzi, taču noteikti centīsimies braukt tā, lai varam cīnīties arī par augstvērtīgiem rezultātiem, jo visi jau grib cīnīties par augstākajām vietām. Taču noteikti riskēt neriskēšu, jo man aug dēls, kuram tēvs ir vajadzīgs. Brauksim savā tempā un gan jau viss būs labi. Ātrums mani nebaida, bet šobrīd vairāk uztraucos par to ilgumu, jo tik ilgi (ātrumposmu laiks), kā būs jābrauc rallijsprintā, neesmu braucis.

Kurās sacīkstēs gaidāma debija?
Ja viss būs labi, tad pirmais starts paredzēts rallijsprintā Alūksne.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png