profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar spēcīgu dalībnieku sastāvu startē vasaras rallija sezona un rallijsprints 'Kalnamuiža'

Go4speed 02.05.2015 - 11:27 Ar spēcīgu dalībnieku sastāvu startē vasaras rallija sezona un rallijsprints 'Kalnamuiža'
Viktors Lebedevs Snēpeles ātrumposmā 2002.gadā. Foto: Jānis Asaris

Svētdien tiks dots starts vasaras rallija sezonai, kas sāksies ar rallijsprinta sacensībām "Kalnamuiža 2015". Rallija braucējiem šis rallijsprints būs lieliska iespēja treniņam pirms Čempionu rallija Talsos, kas notiks divas nedēļas vēlāk. Pavisam kopā uz starta izies 55 ekipāžas, kurām būs jāveic seši ātrumposmi. Šogad rallijsprintā "Kalnamuiža 2015" rallija apritē atgriezīsies Snēpeles ātrumposms, kurā sportisti nav sacentušies nu jau vairāk nekā desmit gadu.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

"Snēpeles ātrumposms rallija “Kurzeme” trasē bija iekļauts šī gadsimta sākumā, un šādā konfigurācijā esošajai rallija braucēju paaudzei tas nav zināms. Kad pagājušā gada pavasarī tur iegriezos, ļoti vēlējos šo ātrumposmu iekļaut rallija "Kurzeme" trasē, tomēr nolēmām nedaudz pagaidīt, un tagad Snēpeles dops būs rallijsprinta "Kalnamuiža" noslēdzošais ātrumposms," stāsta rallijsprinta "Kalnamuiža 2015" direktors Uldis Hmieļevskis.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Rallijsprinta trase veidota tā, lai pēc garās ziemas pauzes sportisti varētu "pamosties", un atsvaidzināt savas grants braukšanas iemaņas. Sacensības sāksies ar Kalvenes un Marijas muižas ātrumposmiem, kas ir plati un salīdzinoši brīvi braucami ceļu, savukārt pēc servisa zonas Skrundas lidlaukā ekipāžas divas reizes mēros sarežģīto Snēpeles ātrumposmu, ar ko arī noslēgsies sacensības.


Kalle Rovanpera. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Snēpeles ceļš pieredzējušākajiem rallija braucējiem ir zināms kā diezgan ātrs, taču ar vairākām tehniski grūtām vietām, kurās viegli iespējams kļūdīties. Snēpeles ātrumposma vizītkarte ir vairāk nekā kilometru gara taisne ar vairākiem viltīgiem, viens otram sekojošiem tramplīniem.


Nebara un Bajāra ekipāžām jauns dizains. Foto: Aigars Bajārs

Rallijsprinta sacensības sāksies 2. maija vakarā ar testa ātrumposmu, savukārt iepazīšanās ar trasi paredzēta 3. maija rītā, un jau vakarā tiks apbalvoti uzvarētāji. Rallijsprinta "Kalnamuiža 2015" trasi veidos trīs ātrumposmi, un papildsacensību kopējais garums sasniegs 52,5 kilometrus.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Šogad šim rallijsprintam pieteikušās daudz spēcīgas ekipāžas. Ar pirmo numuru trasē dosies Jānis Berķis, bet otrais starta numurs piešķirts lietuvietim Martinam Samuitim. Kā trešais trasē dosies Elviss Hermanis, kuram stūrmanis šajā posmā būs Māris Neikšāns. Bez šiem 4WD Open klases braucējiem noteikti jāpiemin tādi braucēji kā Edijs Bergmanis, Kārlis Nebars, Guntis Lielkājis, Rolands Jaunzems un citi.


Vorobjovs/Mālnieks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Sīva cīņa sagaidāma 2WD Open klasē, kur ar BMW M3 skatītājus priecēs Jānis Vorobjovs un Andis Neikšāns. Tāpat jāatzīmē brāļi Grjazini, Emīls Blūms, Kaspars Kaņeps-Kalniņš un somu sportists Kalle Rovanpera, kurš ar katrām sacensībām kļūst aizvien ātrāks.

Pagājušajā gadā šajā rallijsprintā uzvarēja Mārcis Ķenavs, kuram tikai sekundi zaudēja Berķa ekipāža. 2WD Open klasē triumfēja Vorobjovs/Mālnieks. Kā būs šogad? To mēs uzzināsim svētdienas vakarā.

Portāls Go4speed visiem dalībniekiem novēl veiksmīgu startu!

Starta saraksts redzams ŠEIT.  

''Kalnamuiža 2014''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png