profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sāremā rallijā startēs vairāk nekā 160 ekipāžas, dalību apstiprina arī O.Solbergs

Go4speed 07.10.2019 - 15:43 Sāremā rallijā startēs vairāk nekā 160 ekipāžas, dalību apstiprina arī O.Solbergs
Foto: www.rallifotod.eu

Šajās brīvdienās Sāremā salā startēs noslēdzošais Igaunijas rallija čempionāta posms – Sāremā rallijs. Kā ik katru gadu, arī šogad uz starta plāno iziet rekordliels dalībnieku skaits. Šobrīd starta numuri piešķirti 164 ekipāžām. Divās dienās sportistiem būs jāveic 13 ātrumposmi ar kopējo garumu 117 kilometri.


Foto: www.rallifotod.eu

Pirmais starta numurs piešķirts Oliveram Solbergam (''Volkswagen Polo GTI R5''), kurš aizvadītajās brīvdienās debitēja Velsas WRC. Lai arī debija tehnisku iemeslu dēļ neizvērtās tā, kā gribētos, dažos posmos Olivers uzrādīja ātrākos laikus starp visām R5 klases mašīnām. Otrais starta numurs piešķirts Georgam Grosam (''Ford Fiesta WRC''), kurš šajā rallijā ir uzvarējis trīs reizes. Ar trešo numuru trasē dosies Egons Kaurs (''Ford Fiesta Proto'').

Bez WRC mašīnas kopā uz starta plāno iziet vairāk nekā 20 R5 un Proto automašīnas. Tāpat jāatzīmē, ka kupls dalībnieku skaits būs EMV8 klasē, kur dalību apstiprinājušas 22 GAZ automašīnas.


Foto: www.rallifotod.eu

Arī šogad uz starta izies vairākas latviešu ekipāžas – Edijs Bergmanis/Edgars Grīns, Edgars Balodis/Lāsma Tole, Aleksandrs Jakovļevs/Valērijs Maslovs, Jurģis Meisters/Kalvis Blūms, Krišjānis Zintis Putniņš/Mārtiņš Puriņš, Ivars Liepiņš/Jānis Sokolovs un Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis. Tāpat šajā rallijā redzēsim arī visas vadošās latviešu komandas, kuras apkalpos ārvalstu braucējus.


Foto: www.rallifotod.eu

Pagājušajā gadā uzvaru svinēja Georgs Gross, par pusotru minūti apsteidzot Kauru. Tikmēr trešo vietu izcīnīja Kens Torns, kuram toreiz tā bija debija ar ''Ford Fiesta R5''. Arī šogad talantīgais sportists, šī gada Igaunijas junioru čempions sezonas noslēdzošajā rallijā no ''Ford Fiesta R2T'' pārkāps uz ''Ford Fiesta R5'' automašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png