profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noskaidrotas Latvijas rallija čempionāta ātrākās ekipāžas

Go4speed 03.09.2019 - 21:14 Noskaidrotas Latvijas rallija čempionāta ātrākās ekipāžas
Olivers Solbergs ar komandu līksmo

Ar ''Louna Eesti'' ralliju Igaunijā noslēdzās Latvijas rallija čempionāts. Jau pirms šī posma bija zināms, ka par čempionu LRC ABS ieskaitē kļuvis norvēģis Olivers Solbergs/Ārons Roberts Džonstons, kuram šī ir debijas sezona pie ''Volkswagen Polo GTI R5'' stūres. Solbergs šogad bija ātrākais četros rallijos, tādējādi arī kļūstot par čempionu. Otrie, zaudējot 41,5 punktus, bija Georgs Gross/Raigo Molders, kuri trasē devās ar jaunākās paaudzes Ford Fiesta WRC. Trešo vietu izcīnīja vēl viena ekipāža ar WRC tehniku – Valērijs Gorbans/Sergejs Larens, kuru rīcībā bija ''Mini John Cooper Works WRC''. Augsto ceturto vietu izcīnīja Mārtiņš Sesks/Krišjānis Caune, kuri startēja tikai četros posmos.


Foto: Krists Andersons

LRC1 klasē pārliecinoši par čempioniem kļuva Edijs Bergmanis/Edgars Grīns (pēdējā posmā Grīnu aizstāja Toms Freibergs). Ekipāža par 26,5 punktiem apsteidza Mikolaju Kempu/Marcinu Szeju, bet trešie, neskatoties uz avāriju pēdējā posmā, – Kristaps Sarma/Ervīns Zgirskis (sezonas sākumā brauca Sandis Druks Jaunzemis). Jāatzīmē, ka ekipāža tikai par vienu punktu apsteidza komandas biedrus Krišjāni Zinti Putniņu/Mārtiņu Puriņu, kuri arī diemžēl bija spiesti izstāties Louna-Eesti rallijā.

LRC2 klasē sīvā cīņā par čempioniem kļuva Emīls Blūms/ Didzis Eglītis, kuriem izdevās aiz sevis atstāt Denisu Rostilovu/Georgiju Troškinu. Trešo vietu izrāva Edgars Balodis/Lāsma Tole, kuri par diviem punktiem apsteidza Ralfa Sirmača/Ralfa Igaveņa ekipāžu, kura trīs rallijos izcīnīja divas uzvaras.


Foto: Krists Andersons

LRC3 klasē līderis pirms noslēdzošā posma bija zviedrs Adams Vestlunds, taču pēc smagās avārijas Zviedrijas rallijā Vestlunds šajā rallijā nestartēja. Uzvaru svinēja igaunis Roberts Virves, kurš arī kļuva par čempionu. Otrais vēl viens igaunis Kaspar Kasari, bet trešais – Vestlunds.

LRC4 klasē pirmās divas vietas igauņiem - Marko Ringenbergam un Raiko Aru, bet trešie - Jānis Grīnbergs/ Jānis Strazdiņš. LRC5 klasē arī pirmās divas vietas kaimiņiem no Igaunijas – par čempionu kļuva Karel Tolps, aiz sevis atstājot Kristo Subi un Uldi Lepiksonu/Ainaru Šteinbergu. Junioru ieskaitē triumfēja Robert Virves, bet labākās komandas balvu ieguva Sports Racing Technologies vienība.

Visi rezultāti ŠEIT.

LRC ABS kopvērtējums:
1. Oliver Solberg / Aaron Robert Johnston 96
2. Georg Gross / Raigo Molder 54,5
3. Valerii Gorban /  Sergei Larens 51
4. Mārtiņš Sesks / Krišjānis Caune 29
5. Emīls Blūms / Didzis Eglītis 29
6. Nikolay Gryazin / Yaroslav Fedorov 25
7. Priit Koik / Silver Simm 25
8. Lukasz Habaj / Daniel Dymurski 24

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png