profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Estonia' kvalifikācijā ātrākais Evans, Tanaks ceturtais (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 12.07.2019 - 18:18 'Rally Estonia' kvalifikācijā ātrākais Evans, Tanaks ceturtais (VIDEO)
Foto: M-Sport

Piektdien Tartu un Otepes apkaimē startējis ''Rally Estonia'', kas šogad ir oficiālais WRC reklāmas rallijs. No pirmā acu uzmetiena jāsecina, ka rallija servisa parks, mediju centrs un Otepes pilsēta ir tikpat krāšņs, kā iepriekšējos gadus, taču, protams, var just, ka šim rallijam ir piešķirts papildus statuss - lielāks servisa parks, vairāk norāžu, kuplāks apsardzes dienests, daudz oficiālo rallija personu u.t.t. Arī vairāki helikopteri novēroti.


Foto: Go4speed

Ātri izstaigājot servisa parku, jāsecina, ka dažas WRC rūpnīcu komandu automašīnas nav plaši pieejamas apskatei, kā citos WRC rallijos. Komandas izvēlas plaši neatspoguļot to, ko tās dara. Pēcpusdienā servisa parkā cilvēku bija pamaz, ko arī izmantoja WRC piloti, kuri daļēji brīvi varēja pārvietoties pa servisa zonu. Selfija tīkotāji (ko izmantoja arī šo rindu autors) brīvi varēja nobildēties gan ar pilotiem, gan somu rallija leģendu Ari Vatanenu, gan citām rallija slavenībām. Tas domājams nenotiks rallija laikā, kad servisa parkā būs daudz cilvēku, kā arī laiks sportistiem nebūs tik daudz, lai brīvi pastaigātos.


Foto: Go4speed

Piektdien vadošajiem braucējiem bija sava atsevišķa treniņu trase, kura bija ātra un ar tramplīniem. No rīta puses braucēji aizvadīja treniņus, bet pēcpusdienā Top 5 WRC piloti aizvadīja kvalifikācijas braucienu, kuru apmeklēja kupls dalībnieku skaits. Ātrākais 6,36 kilometrus garajā posmā bija Elfins Evans. Otrais, zaudējot 0,9 sekundes, bija Esapeka Lapi, bet trešais - Andreas Mikelsens (+1,4). Ceturtais Ots Tanaks (+2,8), bet piektais - Kreigs Brīns (+3,7). Kā pirms kvalifikācijas portālam Go4speed atzina Brīns, tad ceļi ir ļoti ātri, bet skaisti.


Foto: Go4speed

Rallija pirmajā dienā, kas sāksies sestdien, sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (91.78 km). Neveiksmīgi kāds no braucieniem beidzās WRC pilotam Tēmu Suninenam, kurš uz servisa parku atpakaļ devās ar evakuatoru.


Foto: Go4speed

Jāpiebilst, ka jau šobrīd var secināt, ka cilvēku uz šo ralliju varētu būt ļoti daudz - gan Shakedown, gan Otepē, gan arī ceļā uz Tartu bija novērojams daudz automašīnu. Arī policija to saprot, jo divu stundu laikā novērotas vairākas netraferētas automašīnas, gan pārvietojams fotoradars. Līdz ar to, lai uz savu noskatīto vietu nokļūtu laicīgi un bez steigas, skatītājiem jārēķinās, ka satiksme var būt lēnāka.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png