profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Estonia' šogad piedalīsies vairākas WRC zvaigznes

Go4speed 04.03.2019 - 13:14 'Rally Estonia' šogad piedalīsies vairākas WRC zvaigznes
Foto: Jaanus Ree

Nesen jau ziņojām, ka Igaunijas valdība Ministru kabineta sēdē atbalstīja Kultūras ministra Indreka Sāres priekšlikumu piešķirt 980 000 eiro Igaunijas rallija čempionāta posmam ''Rally Estonia'', kas šogad būs oficiālais WRC testa rallijs.

Nesen tika parakstīts oficiāls līgums, kur parakstīšanas brīdī bez augstākajām Igaunijas amatpersonām un rallija rīkotājiem piedalījās arī WRC promoters Olivers Ciesla. Ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā ''Rally Estonia'' apmeklēja gandrīz 40 000 skatītāju, bet pēc jaunās vienošanās parakstīšanas Ciesla cer, ka ''Rally Estonia'' popularitāte pieaugs.


Foto: Jaanus Ree

''Ots Tanaks un Martins Jarveoja ir divi Igaunijas pazīstamākie sportisti, tāpēc viņu līdzjutēji nēsā raksturīgos melnos, zilos un baltos toņus. Tas ir ļoti labi redzams gan rallija ātrumposmos, gan servisa parkos visā pasaulē. Skatītāji un mediju pārstāvji seko WRC ar lielu entuziasmu, tāpēc mēs novērtējam iespēju būt pārstāvētiem vietējā rallijā. Lai arī ''Rally Estonia'' nav WRC čempionāta posms, esmu pārliecināts, ka iespēja līdzjutējiem sajust WRC garšu savās mājās radīs lielu sajūsmu. Mēs augstu vērtējam Igaunijas valdības un ''Rally Estonia'' organizatoru lielo atbalstu,'' tā Olivers Ciesla.

''Parakstīt šo dokumentu un sākt darbu, lai nodrošinātu perfektu oficiālo WRC reklāmas ralliju, mūsu komandai tas ir liels pagodinājums. Lai to panāktu, mēs esam ziedojuši astoņus gadus smaga darba. Tas parāda, ka esam strādājuši pareizajā virzienā,'' saka rallija direktors Urmo Āva.


Foto: Rally Estonia

Tiek ziņots, ka rallijā, kas notiks no 12.-14.jūlijam, piedalīsies vairākas WRC zvaigznes. Rallija organizatori atklāj, ka tiks uzaicinātas visas četras rūpnīcu komandas piedalīties šajā rallijā, kas kalpos par lielisku treniņu pirms Somijas WRC, kas notiks trīs nedēļas vēlāk.

Atgādināsim, ka gan pagājušajā gadā, gan arī šogad ''Rally Estonia'' ietvaros notiks Latvijas rallija čempionāta posms. Pagājušajā gadā šajā posmā uz starta izgāja trīs WRC ekipāžas, kur pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ots Tanaks (''Toyota Yaris WRC''), aiz sevis atstājot Heidonu Padonu (''Hyundai i20 Coupe WRC'') un Kreigu Brīnu (''Citroën C3 WRC'').
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png