profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

P.Solbergs uzvar Zviedrijas vēsturiskajā rallijā, O.Solbergs ar Subaru startēs Amerikā

Go4speed 20.02.2019 - 09:34 P.Solbergs uzvar Zviedrijas vēsturiskajā rallijā, O.Solbergs ar Subaru startēs Amerikā
Peters un Pernilla Solbergi līksmo. Foto: rallysweden.com

Zviedrijā paralēli WRC posmam norisinājās arī vēsturisko automašīnu rallijs, kurā uz starta izgāja gandrīz 50 ekipāžas. Pavisam kopā dalībniekiem bija jāveic astoņi ātrumposmi, taču laikapstākļi ieviesa savas korekcijas, tāpēc trīs posmi tika atcelti. Uzvarot visos piecos ātrumposmos, pārliecinošu uzvaru ar ''Ford Escort RS 1800 MKII'' svinēja Peters Solbergs ar sievu Pernillu. Tuvākais sekotājs Mats Džonsons (''Mazda 323 GTX'') tika apsteigts par minūti, bet Patriks Dubeks (''Opel Kadett GSI 16V'') zaudēja nepilnas četras minūtes.

Tikmēr noskaidrojies, ka Latvijas rallija čempionāta līderis, 17 gadus vecais norvēģis Olivers Solbergs šosezon paralēli startiem Latvijā startēs arī ASV notiekošajos rallijos, pārstāvot ''Subaru Motorsports USA'' komandu. Solberga juniora rīcībā būs viens no trim komandas ''Subaru WRX STi'' automobiļiem, kamēr pārējos divus auto pilotēs pieredzējušais Deivids Higinss un Treviss Pastrana. Viņi piedalīsies ASV bāzētā ''American Rally Association'' (ARA) čempionātā.


Foto: Subaru Motorsports USA

Pavisam kopā ASV rallija čempionātā būs astoņi posmi, no kuriem Solbergs plāno startēt sešos rallijos. Pirmais no tiem notiks 15.,-16. martā – rallijs “100 Acre Wood”.

''Nedomāju, ka kāds varētu saprast, cik liels notikums man šis ir. Biju divus gadus vecs, kad tēvs Peters startēja WRC. Vēlāk biju lepns, ka viņš bija ģērbies zilajā un dzeltenajā krāsā, kā arī vadīja tādas pašas krāsas automašīnu. Man vēl pat šodien ir Subaru gultas palagi. Tas, ka man būs iespēja valkāt tādas pašas krāsas un braukt ar tādu pašu auto marku, ir kaut kas neticams,'' prieku neslēp Olivers Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png