profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar Igaunijas valdības atbalstu šogad 'Rally Estonia' būs WRC testa rallijs

Go4speed 01.02.2019 - 00:23 Ar Igaunijas valdības atbalstu šogad 'Rally Estonia' būs WRC testa rallijs
Foto: Rally Estonia

Kā ziņo igauņu mediji, tad Igaunijas valdība Ministru kabineta sēdē atbalstīja Kultūras ministra Indreka Sāres priekšlikumu piešķirt 980 000 eiro Igaunijas rallija čempionāta posmam ''Rally Estonia'', kas šogad būs oficiālais WRC testa jeb kandidātu rallijs.

''Esmu ļoti gandarīts, ka lielais darbs, kas gadu gaitā tiek veikts, organizējot ''Rally Estonia'', ir ieguvis izcilu atzinību no pasaules rallija čempionāta organizatoriem. Mūsu labie rallija braucēji un kvalitatīvās vietējās sacensības ir radījušas sava veida rallija uzplaukumu Igaunijā, kas dod mums lielisku iespēju, izmantojot WRC testa ralliju, piesaistīt Igauniju pasaules rallija kartei, kā arī paaugstināt mūsu reputāciju pasaulē un dot iespēju desmitiem tūkstošu ārzemju tūristu apmeklēt mūsu valsti, kā arī veicināt mūsu ekonomiku un reģionālo attīstību,'' saka Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.


Foto: Rally Estonia

"Unikālā iespēja jau šovasar organizēt WRC testa ralliju ir apliecinājums par organizatoriskās komandas darbu un uzvaru ne tikai par autosportu un desmitiem tūkstošu rallija draugu, bet arī par visu Igauniju. Rallijs ļaus desmitiem tūkstošu skatītāju apmeklēt Dienvidigauniju, kā arī miljoniem cilvēku no visas pasaules skatīsies sacensības. Mums ir iespēja, ka dažu gadu laikā Igaunijā varētu piepildīties sapnis, lai redzētu Otu Tanaku un Martins Jarveoju sacenšoties par WRC uzvaru Igaunijā,'' saka Kultūras ministrs Indreks Sārs.

"Esmu gandarīts, ka Igaunijā tiek organizētas šādas lielas sporta sacensības, tāpēc valdība arī nolēma atbalstīt šādu iniciatīvu," saka Finanšu ministrs Tomass Toniste.


Foto: Edgars Leonovs

Tiek ziņots, ka ''Rally Estonia'' sacensības augstu ir novērtējusi Starptautiskā automobiļu federācija (FIA), kā arī pasaules vadošie rallija braucēji un komandas. 2014. gadā ''Rally Estonia'' tika atzīts par labāko Eiropas rallija čempionāta posmu. 2018. gadā ''Rally Estonia'' apmeklēja vairāk nekā 36 000 unikālo apmeklētāju, no kuriem 3000 bija ārzemnieki. Šogad plānots, ka oficiālais WRC testa rallijs palielinās ārvalstu tūristu skaitu.


Foto: Edgars Leonovs

Paziņojumā teikts, ka ''Rally Estonia'' atbalsts nākamajiem gadiem tiks atklāts diskusijā par papildu finanšu pieprasījumu valsts budžeta stratēģijai 2020. - 2023. gadam.


Foto: Edgars Leonovs

Atgādināsim, ka gan pagājušajā gadā, gan arī šogad ''Rally Estonia'' ietvaros notiks Latvijas rallija čempionāta posms. Pagājušajā gadā šajā posmā uz starta izgāja trīs WRC ekipāžas, kur pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ots Tanaks (''Toyota Yaris WRC''), aiz sevis atstājot Heidonu Padonu (''Hyundai i20 Coupe WRC'') un Kreigu Brīnu (''Citroën C3 WRC'').
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png