profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gross Sarmas rallijam piesakās ar jaunās paaudzes 'Ford Fiesta WRC'

Mārtiņš Jankovskis 28.01.2019 - 23:59 Gross Sarmas rallijam piesakās ar jaunās paaudzes 'Ford Fiesta WRC'
Georgs Gross Sāremā rallijā. Foto: www.rallifotod.eu

9. februārī Gulbenes novada sniegotajos ceļos tiks aizvadīts otrais Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta posms - rallijs ''Sarma 2019''. Jau ziņojām, ka ''Sarma 2019'' organizators "Gulbenes AUTO – MOTO" jau ir saņēmis vairākus neoficiālus apstiprinājumus no vairākiem ļoti spēcīgiem sportistiem par dalību šajā rallijā.

Šobrīd turpinās pieteikšanās gaidāmajam rallijam, un pirmdienas vakarā dalību apstiprinājusi 51 ekipāža. Šobrīd startam pieteikušās vairākas R5 un Proto automašīnas, kā arī divas WRC ekipāžas.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Sacensībās plāno startēt tādi braucēji kā Radiks Šamijevs (''Ford Fiesta R5''), Egidijus Valeiša (''Ford Fiesta R5'') un Filips Nivete (''Skoda Fabia R5''), kurš 2017.gadā ar ''Skoda Fabia R5'' kļuva par Polijas rallija čempionu.

Atgādināsim, ka 2017.gadā šis poļu braucējs ar “Mitsubishi Mirage RS Proto” automašīnu izcīnīja piekto vietu ''Rally Talsi''. Pagājušajā sezonā sportists startēja ar ''Ford Fiesta Proto'' automašīnu. Pēc portāla rīcībā esošās informācijas Nivete vēlējās startēt arī ''Rally Alūksne'', taču sportists nespēja atrast R5 auto uz īri.


Filips Nivete. Foto: Bartłomiej Żywarski

Tāpat sacensībām pieteicies pēdējo divu gadu ERC2 klases čempions Tibors Erdi juniors. Pēc sezonas, kurā sportists startēja ar ''Mitsubishi Lancer Evo X'', Tibors trīs rallijos startēja ar ''Škoda Fabia R5'' automašīnu, taču Sarmas rallijā sportists atkal startēs ar ''Mitsubishi Lancer Evo X''. Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā Erdi juniors ar ''Mitsubishi Lancer Evo X'' izcīnīja 13.vietu ''Rally Alūksne''.

Ar WRC auto startēs Rally Alūksne uzvarētājs Valērijs Gorbans, kā arī sacensībām pieteicies igaunis Georgs Gross. Šobrīd pilots rallijam pieteicies ar jaunās paaudzes ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu, taču, vai to redzēsim arī ''Rally Sarma'', rādīs laiks. ''Jā, šobrīd pieteikumā ir jaunās paaudzes ''Ford Fiesta WRC'', taču 7.februāra testos izlemsim, ar kuru auto startēsim Sarmas rallijā (ekipāžas rīcībā ir arī iepriekšējās paaudzes ''Fiesta WRC''),'' portālam Go4speed atzina Grosa stūrmanis Raigo Molders.


Henings Solbergs pie ''Ford Fiesta WRC'' stūres. Foto: Honza Froněk

Jāatzīmē, ka ar jauno auto Gross uzvarēja 2018.gada Sāremā rallijā, bet iepriekš ar šo M-Sport komandas automašīnu startēja Hennings Solbergs un Mads Ostbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png