profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Martinam Samsonasam sagaidāms ražīgs gads

Mārtiņš Jankovskis 17.01.2019 - 20:15 Martinam Samsonasam sagaidāms ražīgs gads
Martinas Samsonas testos. Foto: Speciāli Go4speed

Šī gada ''Rally Alūksne'' uz starta atkal izies Martinas Samsonas. Pēdējā laikā Samsonas nebrauc kādu vienu atsevišķu čempionātu, bet gan izvēlas startēt dažādos rallijos, kuros viens no ātrākajiem lietuviešiem brauc ar dažādām mašīnām. Piemēram, pagājušajā gadā sešos rallijos Samsonas brauca ar piecām dažādām mašīnām. Arī šogad sportistam plāns ir līdzīgs.

Pirms Alūksnes rallija starta portāls Go4speed aprunājās ar Martinu Samsonasu, kurš atklāja šīs sezonas plānus. Jāatzīmē, ka Samsonas jau paspējis piedalīties Somijas rallijā, kur tika izcīnīta 3.vieta.


Foto: RallyPhotos Finland

Martinas, jau pavisam drīz sākas jaunā rallija sezona. Kāds noskaņojums?
Noskaņojums labs, taču darba ir ļoti daudz.

Pagājušajā gadā Alūksnes rallijā brauci ar pilnpiedziņas ''BMW M3X E46''. Šogad pieteikumā tev ir ''BMW M3 E36''.
Jā, Alūksnes rallijā brauksim ar aizmugures piedziņas ''BMW M3 E36'', kuram pēc tam pēc divām nedēļām ir jābūt Īrijā uz nākamo ralliju. Līdz ar to Alūksnē nebraukšu ar domu, ka mani apmierinās tikai uzvara. Brauksim ātri, bet piesardzīgi, jo man tas auto ir jānogādā Īrijā, tāpēc svarīgi būs pārbaudīt visu.

Kas tas būs par ralliju?
16.februārī Īrijā notiks ''Samsonas Rally Fivemiletown'' rallijs. Mēs neesam šī rallija organizatori, bet mēs palīdzam vietējam dīlerim ar idejām, detaļām, tāpēc arī šajā rallijā ir mūsu nosaukums. Tas būs grants rallijs, kuru brauksim, bet asfaltu lai viņi brauc paši (smejas).

Šis ''BMW M3 E36'' ir tas pats, ar kuru jau brauci pagājušajā gadā?
Jā, tas pats mūsu vecais auto - 3.0l dzinējs un jauda 390 ZS.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Sarmas rallijā brauksi ar citu BMW?
Jā, tas būs ''BMW E46''. Tā pati mašīna, ar kuru braucu pagājušajā gadā Alūksnē (tad tas BMW bija pilnpiedziņas), bet tagad tas būs 2WD. Šim auto ir 3.5l dzinējs, kuram ir 450 ZS. Vasarā ar tādu jaudu varētu būt labi, bet ziemā laikam ir par daudz (smejas).

Kādi vispār ir tavi šīs sezonas plāni? Kādos rallijos plāno startēt?
Plāns ir braukt vairākus un dažādus rallijus, kuros ir mūsu klienti. Tā teikt atrādīt mūsu produkciju, satikt klientus un atbalstīt viņus. Brauksim Somijā (Lapzemes rallijā), Īrijas rallijā. Tāpat martā brauksim ASV rallijā. Tādu atsevišķu vienu čempionātu neplānojam braukt. Tāpat plānojam braukt arī Sarmas un Liepājas rallijos. Ar kādām mašīnām, to vēl nezinu. Kas būs, ar to brauksim.

Vasarā plānojam sākt jaunās rūpnīcas būvniecību, jo šobrīd mēs šīs telpas īrējam, bet pēc kāda laika ceram jau ievākties savās jaunajās telpās. Šobrīd īrējam 1200 m2, bet taisīsim 2500 m2 lielu rūpnīcu.


Foto: Speciāli Go4speed

Pagājušajā gadā izmēģināji arī spēkus rallijkrosā. Šogad nav plānā rallijkross?
Rallijkrosu pamēģinājām, bet jāsaka, ka man tas bija par garlaicīgu. Maz kilometru, kā arī negribas braukt kopā ar klientiem un sist viņu mašīnas. Ir jādraudzējas ar viņiem (smejas). Sanāk nobraukt četrus apļus un gaidīt. Esmu secinājis, ka pēc rallija citu sporta veidu vairs negribas.

Dzirdēju, ka būvē arī ''Ford Fiesta Proto''.
Taisnība. Vasarā plānojam pabeigt šo auto. Šim auto piekare būs līdzīga kā R5, atmosfēras dzinējs no BMW, bet amortizatori un ātrumkārba jau būs mūsu gatavotā. Ceru, ka pabeigsim šo auto līdz Somijas ''AutoGlym'' rallijam, kas notiek īsi pirms Somijas WRC. Mūs aicina uz šo ralliju, tāpēc ceram pabeigt auto un tur startēt.

Izskatās, ka darba Tev tiešām netrūkst.
Jā, tā ir. Šobrīd vasarai konkrētu plānu vēl nav. Skatīsimies pēc apstākļiem. Jā, mūsu puiši var braukt uz rallijiem un apkalpot arī mašīnas, un tās labot, bet tad mums nebūs, kas rūpnīcā taisa amortizatorus, ātrumkārbas u.t.t. Laiks ir tik, cik ir. Ja brauksim tikai rallijā, tad nebūs, kas strādā rūpnīcā. Taču ir svarīgi arī bez detaļu gatavošanas braukt sacensībās, lai pārbaudītu visu un atrādītu mūsu klientiem produkciju. Atpūsties laika nav.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png