profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms/Eglītis saņem balvu no WRC čempiona rokām un turpina gatavoties jaunajai sezonai

Mārtiņš Jankovskis 03.12.2018 - 07:12 Blūms/Eglītis saņem balvu no WRC čempiona rokām un turpina gatavoties jaunajai sezonai
Foto: Karli Saul

Sestdien, 1.decembrī, Saku hallē norisinājās Igaunijas autosporta sezonas noslēguma apbalvošanas ceremonija. Kā ziņo igauņu mediji, tad pasākumā kopā piedalījās ap 1000 cilvēku. Bez vietējo sportistu apbalvošanas igauņu autosporta federācijas prezidents Ari Vatanens apbalvojumus pasniedza vēl vairākiem cilvēkiem, tai skaitā arī šī brīža lielākajai igauņu autosporta zvaigznei Otam Tanakam.


Foto: Karli Saul

Igaunijas rallija čempionātā EMV3 klasē otro vietu izcīnīja Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, EMV9 ieskaitē otro vietu ar Lada 2105 izcīnīja Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, bet EMV4 klasē par čempioniem šogad kļuva Emīls Blūms/Didzis Eglītis.

Pēc apbalvošanas ceremonijas portāls Go4speed sazinājās ar Emīlu Blūmu, kurš pastāstīja par notikušo ceremoniju un nedaudz ieskicēja savus nākamās sezonas plānus.


Foto: Karli Saul

''Apbalvošanas ceremonija ilga no sešiem līdz desmitiem vakarā, bet pēc tam notika afterparty. Pasākums, protams, bija iespaidīgi noorganizēts. Daudziem būtu jāņem piemērs, kā organizēt tāda līmeņa pasākumus. Šajā pasākumā tika apbalvoti visi Igaunijas autosporta disciplīnu godalgotie sportisti, kuru vidū bija arī igauņu lielākā zvaigzne Ots Tanaks. Cik varēja redzēt, tad jaunajiem sportistiem mirdzēja acis un viņi bija ļoti laimīgi, ka var apmeklēt vienu pasākumu un kāpt uz vienas skatuves kopā ar Tanaku,” stāsta Emīls Blūms.


Vatanens pasniedz balvu Blūma ekipāžai. Foto: No sportista privātā arhīva

''Pasākumā tika pārdomāts par katru lietu no A līdz Z – tevi sagaida, pavada, aizved, visu izrāda un pastāsta. Ne brīdi nebija sajūta, ka varētu apmaldīties. Bija liels pagodinājums būt klāt šādā ballē. Uzskatu, ka tas ir pareizi apbalvot visus sportistus vienkopus, lai katrs ar katru var parunāt, vai arī, lai jaunie censoņi var satikt savus autosporta elkus.''


Foto: No sportista privātā arhīva

Balvu Emīlam un Didzim pasniedza Ari Vatanens, kurš esot bijis lietas kursā par mūsu ekipāžu. ''Jā, balvu mums pasniedza bijušais WRC čempions un četrkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Ari Vatanens, kurš, par pārsteigumu mums, bija lietas kursā par mūsu ekipāžu. Patīkami saņemt balvu no tik leģendāra sportista,” turpina Blūms.

Taču paralēli tam šobrīd jau aktīvi norit darbs, lai gatavotos jaunajai sezonai. ''Paši šobrīd aktīvi gatavojamies jaunajai sezonai, kas startēs pēc nepilna pusotra mēneša. Mūsu auto šobrīd ir pilnībā izjaukts, un tam tiek veikts apjomīgs rebilds. Precīzs kalendārs, kur startēsim, vēl nav zināms, bet strādāsim pie tā, lai nākamsezon atkal varētu braukt gan Latvijas, gan Igaunijas rallija čempionātos,'' nobeidz Emīls. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png