profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazinam uzvara 'Rally Liepāja' LRČ ieskaitē, Bergmanis fantastiskā cīņā izrauj 3.vietu

Go4speed 15.10.2018 - 09:03 Grjazinam uzvara 'Rally Liepāja' LRČ ieskaitē, Bergmanis fantastiskā cīņā izrauj 3.vietu
Foto: Gatis Krastiņš, facebook.com/gatiskrastinsphotography

Nikolaja Grjazina un Jaroslava Fjodorova ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru ne tikai ERČ ieskaitē, bet arī Latvijas rallija čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā. 1 minūti un 8,9 sekundes no uzvarētājiem atpalika Valērijs Gorbans ar BMW-Mini John Cooper Works WRC mašīnu. Gorbanam sezonas kopvērtējumā absolūtajā ieskaitē pēdējā posmā izdevās atspēlēt 12 punktu deficītu un izcīnīt uzvaru, jo līdzšinējais kopvērtējuma līderis Ranno Bundsens izstājās pēc pēdējā ātrumposmā piedzīvotās avārijas.

Bundsena izstāšanās sezonas pēdējā posmā LRČ1 klasē pavēra izdevību uzvaru izcīnīt sezonas vicelīderim Edijam Bergmanim. Tikmēr LRČ2 ieskaitē ar uzvaru sezonu noslēdza Emīls Blūms, par 41,6 sekundēm pārspējot Reini Nitišu. Jāatzīmē, ka pirms noslēdzošā posma Bergmaņa ekipāža bija sestajā vietā, taču pēc tam, kad avāriju piedzīvoja Bundsens, bet Valeiša nolauza sava auto riteni, Bergmanis, apdzenot arī Blūmu, spēja pakāpties uz trešo vietu. Šis Edijam bija labākais rezultāts Latvijas rallija čempionātā.


Foto: RA Events | Photographer - Ronald Sirba

Liepājnieks Mārtiņš Sesks ar uzvaru šodien nodrošināja titula izcīnīšanu arī LRČ3 ieskaitē. Pēc spraigās cīņas ar Oliveru Solbergu Latvijas rallija čempionāta 6. posmā abi jaunekļi turpināja demonstrēt lielisku ātrumu arī svētdien. Pēc trim ātrumposmiem Solbergu no Seska šķīra nieka 0,2 sekundes, taču priekšpēdējā ātrumposmā dzinēja defekts lika izstāties leģendārā rallija un rallijkrosa braucēja Petera Solberga dēlam Oliveram.

LRČ4 klasē uzvaru ar Subaru Impreza izcīnīja Ingus Pantelis, nodrošinot otro uzvaru šosezon pēc triumfa maijā notikušajā Rally Talsi. Ļoti prasīgs pret mašīnām un braucēju spējām šis rallijs izrādījās LRČ6 klasē, kur finišu sasniedza tikai divas no piecām ekipāžām. Uldis Lepiksons ar Ford Puma par 1 minūti un 23,7 sekundēm pārspēja Riko Rodi no Igaunijas.

Tikmēr Aleksandra Karamiševa vārdā nosauktā ceļojošā balva, kuru pasniedz Latvijas rallija čempionāta sezonas pēdējā grants ātrumposma labākā rezultāta īpašniekam, jau otro gadu pēc kārtas tika pasniegta Nikolaja Grjazina ekipāžai.


Foto: RA Events | Photographer - Ronald Sirba

Vēsturisko sporta ekipāžu ieskaitē jau pirmajā ātrumposmā ar Audi 80 Quattro tehniskām problēmām saskārās vieni no galvenajiem favorītiem Māris Egle un Aldis Egle. Uzrādot ātrāko laiku trijos no četriem ātrumposmiem, par sacensību uzvarētājiem ar Toyota Corolla kļuva Gintars Ozoliņš un Kārlis Roziņš. Otrās vietas ieguvēji Normunds Otomers un Dāvis Arājs ar Opel Ascona no uzvarētājiem atpalika 1 minūti un 3,1 sekundi.

Vēsturisko ekipāžu regularitātes rallijā ļoti spraigā duelī uzvaru izcīnīja Normunds Kalvāns / Ingus Mikuda, sacensībās piedaloties ar Saab 96, otrajā vietā atstājot Opel Ascona ekipāžu Elmāru Tikumu / Arni Mori. Trešo vietu izcīnīja Krišjānis Oskerko / Maksis Gauja ar GAZ 21.

Rallija rezultāti:
1. flag
Gryazin N. - Fedorov Y.
Škoda Fabia R5 
46:18.9
2. flag
Gorban Valeriy - Larens S.
Mini John Cooper Works WRC 
+1:08.9
3. flag
Bergmanis Edijs - Grīns E.
Mitsubishi Lancer Evo IX +2:02.1
4. flag
Blūms Emīls - Eglītis D.
Mitsubishi Lancer Evo IX +2:09.4
5. flag
Nitišs R. - Mālnieks A.
Mitsubishi Lancer Evo X +2:51.0
6. flag
Mikhaylov A. - Kokins N.
Mitsubishi Lancer Evo X +3:24.4
7. flag
Baldiņš R. - Sakne I.
Mitsubishi Lancer Evo VIII +3:27.9
8. flag
Švedas V. - Sakalauskas Ž.
Mitsubishi Lancer Evo IX +3:31.7
9. flag
Sesks M. - Francis R.
Opel Adam R2 +3:47.6
10. flag
L'Estage A. - Ockwell A.
Ford Fiesta Proto +4:03.2

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png